MónTerrassa
Llum verda a la urbanització de l’AEG: s’iniciarà abans de 2023
  • CA

El govern municipal ha donat llum verda a la urbanització del solar de l’AEG, que començarà a construir-se abans que acabi l’any. El Projecte dins del Pla de Millora Urbana (PMU) de l’antiga fàbrica al barri d’Ègara ha finalitzat el procés de tramitació amb l’aprovació aquest divendres, dia 21 d’octubre, de les darreres modificacions.

Aquesta gran pastilla, de més de 60 mil metres quadrats, es troba ubicada a l’avinguda Jaume I, amb carretera Castellar i els carrers de les Cosidores (antic carrer Josep Tapioles) i del Periodista Grané. El terreny forma part d’un sector d’iniciativa privada propietat del grup Acciona Inmobiliària, que serà l’encarregada de la construcció de gairebé 800 habitatges, dels quals més de 200 seran de protecció oficial. La resta del solar, més de 24 mil metres quadrats (un 44,3%) son sòl públic i es destinaran a vialitat -carrers-, espais verds i equipaments, entre els quals destaca l’escola Nova Electra.

Les modificacions que s’han aprovat són de caràcter tècnic i s’han incorporat els informes favorables de l’Agència de Residus, l’Agència Catalana de l’Aigua, ADIF, Diputació de Barcelona, així com de les empreses subministradores de serveis. Per tirar-ho endavant, ara només quedarà pendent l’aprovació definitiva del projecte de reparcel·lació. Des del govern municipal subratllen que la transformació de l’àmbit de l’antiga fàbrica de l’AEG és “un dels projectes residencials estratègics desenvolupats en aquest mandat per reconvertir els buits urbans que hi ha dins la trama urbana”.

Com es distribueix la pastilla de l’AEG

La superfície d’urbanització prevista és de 24.311,79 m2. Els carrers de l’interior de l’àmbit s’han configurat per a vianants, amb llambordes ceràmiques que són semblants a les que hi ha al centre de Terrassa i també amb un paviment drenant que, juntament amb les zones verdes, farà que el 25% de la superfície sigui permeable. A més, part de les aigües de pluja es reaprofitaran per aigua de reg. Amb aquest disseny s’aconseguirà pacificar el trànsit rodat de l’àmbit, ja que només podran accedir a l’interior els vehicles de serveis i d’emergències. La circulació es concentrarà en els carrers del voltant, que tindran carrils d’asfalt i voreres de panot.

Els primers treballs que s’executaran són l’enderroc dels elements de vialitat i d’urbanització actuals, els moviments de terres, la pavimentació dels carrers i de les voreres, la construcció d’una xarxa de clavegueram separativa (amb col·lectors d’aigües residuals i pluvials), la creació de noves xarxes de subministrament (enllumenat públic, abastament d’aigua potable, electricitat, gas, reg, fibra òptica, etc.), així com la plantació d’espècies arbustives i de 290 arbres i la instal·lació de fonts i de mobiliari urbà. El pressupost total previst és de 12.542.017,13 euros.

Aquest antic enclavament industrial comptarà amb una gran plaça central, de gairebé 30 m d’amplada, que estarà situada de manera paral·lela a la carretera de Castellar i al carrer del Periodista Grané, amb zones d’ombra, jocs infantils i una àrea d’estada amb mobiliari urbà. La nova plaça facilitarà la connexió de l’avinguda de Jaume I amb el barri d’Ègara. Tanmateix, l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona estan treballant perquè la nova seu de l’Institut del Teatre, que actualment està al carrer de Gaudí, es traslladi a la nau catalogada, que té façana al carrer de les Cosidores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa