MónTerrassa
Llum verda a la rehabilitació de la masia de Can Boada del Pi
  • CA

L’Ajuntament ha donat llum verda a la rehabilitació de la masia de Can Boada del Pi, que dona nom al barri. Aquest divendres, el Consistori ha concedit a la propietat de l’edifici, ubicat a l’avinguda de Can Boada del Pi, número 14, de Terrassa, la corresponent llicència d’obres, amb la qual es permet iniciar-ne el projecte de millora i adequació. Els treballs s’hauran d’iniciar en el termini màxim d’un mes, i el període d’execució serà de sis mesos.

Per al regidor d’Urbanisme i Arquitectura, Carles Caballero, la concessió de la llicència d’obres per rehabilitar la masia de Can Boada del Pi “és el resultat del compromís de l’equip de govern per garantir la conservació del patrimoni de la ciutat, incrementant l’activitat disciplinària durant el present mandat, i també de donar resposta a les reivindicacions del barri de Can Boada del Pi”.

Davant l’estat de deteriorament i abandonament en què es trobaven, l’Ajuntament va iniciar un expedient de disciplina urbanística amb el qual es requeria als propietaris que duguessin a terme les corresponents accions d’arranjament perquè la masia estigués en òptim estat. Ha estat un procés llarg, en el qual s’han produït diversos incompliments, i s’ha imposat multes per un import superior a 30 mil euros, fins que s’ha obtingut la presentació oficial del projecte de restauració i el compromís d’executar les obres. Es tracta d’una situació similar a la que es troba la Masia de Can Marcet, encara pendent de resolució.

La masia de Can Boada del Pi és un edifici catalogat dins l’inventari municipal i, per tant, està protegida com a bé cultural d’interès local. Data del segle XV, i l’últim ús documentat correspon a l’any 1998, en funció de taller, garatge i espai de magatzem de l’empresa constructora Copcisa. Les obres de rehabilitació consisteixen en una reforma estructural de tot l’edifici, la reconstrucció dels forjats interiors i també la recuperació de la façana principal, que és el seu element més distintiu.

Estat actual de la Masia de Can Boada del Pi | Aj. Terrassa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa