MónTerrassa
Lluita perquè es declari un delicte d’odi i racisme l’agressió a la veïna de Terrassa
  • CA
Joan Tamayo (amb el micròfon) i Maria Gercavio (a la seva esquerra) en l’acte de denúncia contra l’agressió racista | L.T.

!--akiadsense-->

El proper dimecres, 9 d’agost, tindrà lloc al jutjat d’instrucció número 1 de Terrassa el judici per la presumpta agressió que va patir a principis del mes de juliol Maria Gervacio quan treballava en un hort urbà de Torre-sana per part de dos homes. La dona, egarenca nascuda a la República Dominicana, va denunciar rebre insults i cops dels individus, i com a conseqüència va patir un canell trencat, turmell de la cama dreta contusionat, cops al rostre, al pit i altres parts del cos. Els dos implicats també van presentar denúncia als Mossos contra Maria Gervacio per agressió. En la vista provisional, la jutgessa va escoltar ambdues parts i va qualificar els fets de “falta lleu” i de “baralla veïnal”.

“Per nosaltres, l’agressió té tot el caire d’odi i racista, i per aquest motiu hem demanat suspendre la vista d’aquest dimecres per tal que sigui requalificada i la defensa tingui més temps per preparar un judici amb testimoni i proves clares”, ha manifestat Joan Tamayo, advocat de Gervacio, en una roda de premsa que ha tingut lloc al Raval amb la presència de representants d’entitats veïnals, organitzacions i moviments socials i sindicals. El jurista ha enviat un escrit a la fiscal en cap per tal que se suspengui el judici, i preveu enviar també un escrit a la fiscalia general d’odi de Catalunya perquè engegui d’ofici una investigació sobre els fets ocorreguts. Dimecres, les entitats i ciutadania estan convocades a les portes dels jutjats de Terrassa per reclamar el canvi de dates -ja que diuen que s’ha actuat amb “estranya rapidesa” per dictaminar hora del judici- i per mostrar la preocupació per les agressions racistes que s’estan produint a la ciutat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa