MónTerrassa
La lluita contra la pèrdua de drets centra la manifestació el 8M a Terrassa
  • CA

La lluita contra la pèrdua de drets de les dones arreu del món centrarà la manifestació feminista del 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, a Terrassa. Un any més, la plataforma Feministes Terrassa surt al carrer, enguany per denunciar la trepitjada de drets humans, laborals o reproductius agreujats amb l’auge de l’extrema dreta. La manifestació, que portarà per lema “Amb els drets de les dones, ni un pas enrere“, sortirà de la plaça de la Dona a les 18:30h fins arribar al Raval de Montserrat.

“Fem una crida perquè hi participi tothom”, ha expressat en una roda de premsa celebrada aquest matí la plataforma, que recorda que la manifestació és de caràcter mixta tot i que “es prioritzarà la presència de dones per donar-nos visibilitat en aquest dia tan significatiu”. Al llarg del recorregut hi haurà una batucada i dones castelleres faran un pilar en arribar al Raval de Montserrat, on es llegirà el manifest.

Isabel Zapata, Mercè Gómez i Rosa Líndez, de Feministes Terrassa, presentant la manifestació del 8M a Terrassa | Laura Gómez

Feministes Terrassa fa una crida per lluitar contra la pèrdua de drets arreu del món

El col·lectiu vol posar de manifest diverses reivindicacions a favor dels drets de les dones arreu del món. Algunes son “la lluita de les dones iranís“, “el rebuig a l’expulsió de nenes i dones de l’educació i la sanitat a l’Afganistan per la seva condició de gènere”, “les denúncies contra l’abús de condicions laborals sobretot en dones joves i migrades“, “el rebuig a la cosificació dels nostres cossos“, entre altres.

Tot això, tenint en compte l’arribada de l‘extrema dreta a Europa i arreu del món, que “ja governa a algunes comunitats i amenaça amb augmentar la presència, amb el que suposa pel que fa a la pèrdua de drets per de les dones”, exposen. Per aquests motius, la plataforma demana a tothom que se surti als carrers i se sumi a la manifestació.

Manifestació feminista del 8M a Terrassa 2023, convocada per Feministes Terrassa | Feministes Terrassa

Més activitats: 2a edició de la Gimcana Feminista

Més enllà del 8M, Feministes Terrassa també ha organitzat la 2a edició de la Gimcana Feminista, una activitat de caràcter lúdic i familiar que serà el dissabte 18 de març a les 10:30h centre de la ciutat. Hi haurà activitats com un “passaparaula”, adaptacions de lletres de cançons masclistes, relacionar frases cèlebres feministes amb les seves autores, entre altres. Per participar cal inscripció prèvia al correu: [email protected].

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa