La regidora de Gent Gran, Mónica Polo, i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, han presentat el projecte «Llibres humans». L’acte ha tingut lloc a la Biblioteca del Districte 4 a les 18 h, abans de la primera sessió. «Llibres humans» és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Terrassa a través de diferents serveis. Consisteix en una sèrie de xerrades a càrrec de persones que expliquen algun aspecte de la seva experiència vital que pugui servir a altres com a font de coneixement, de superació personal o de contribució social.
Aquestes relatores esdevindran els «llibres humans» que donen nom al projecte. Les xerrades tindran lloc en biblioteques i amb públics reduïts (un màxim de 15 persones) per propiciar un ambient d’intimitat propici a aquesta experiència. El públic podrà adreçar preguntes a la persona relatora després de la seva intervenció. A diferents països d’Europa hi ha en marxa experiències similars a aquesta, amb diferents formats.
La primera persona relatora ha estat Agnès Martí Salvador, ciutadana de Terrassa nascuda el 1936, molt vinculada durant tota la seva vida a diferents entitats de la ciutat, sobretot de l’àmbit de la cultura popular, i treballadora del sector tèxtil, qui relata la seva passió per la ciutat al llarg de més de vuit dècades. El públic de la sessió esta format per persones usuàries del projecte «Sempre acompanyats», dedicat a prevenir situacions de soledat no volguda entre les persones grans, i per alumnat de batxillerat d’instituts del Districte 4.
La sessió de dilluns servirà per valorar i ajustar diferents aspectes de l’activitat i, a partir d’aquí, configurar un programa complet de xerrades, que s’obriran al públic en general. Les sessions tindran lloc en les diferents biblioteques de la ciutat per a estendre el projecte per tot el territori.
«Llibres humans» és una iniciativa que té com a objectiu donar protagonisme a ciutadans i ciutadanes anònimes que, per la seva experiència vital, poden aportar una referència per a altres persones, en la línia de l’objectiu recollit pel Programa de Govern de «fer de Terrassa una sola ciutat, unida, inclusiva i plural, formada per persones iguals en drets i diferents maneres de viure, que comparteixen el present, construeixen un futur millor i obren la ciutat al món». En aquest sentit, diferents serveis municipals treballen de forma transversal, amb la voluntat de fomentar i reconèixer la diversitat, mitjançant activitats que potenciïn la inclusió i la intergeneracionalitat.