MónTerrassa
Lletres Apostòliques del Papa amb el nomenament del Bisbe de Terrassa
  • CA

Aquest dissabte 5 de febrer inicia el seu ministeri el nou bisbe de Terrassa, Salvador Cristau. Aquestes són Lletres Apostòliques del Papa amb el nomenament, escrite amb tinta i en paper, i en llatí, i que oferim passades al català.

Francesc Bisbe, Servent dels Servents de DéuAl Venerable Germà Salvador Cristau Coll, fins ara Bisbe titular d’Algecires i Auxiliar de Terrassa, i designat Administrador de les coses sagrades de la mateixa diòcesi, salut i Benedicció Apostòlica.

El ministeri Petrí demana que Nos tinguem una cura diligent de totes les Esglésies.

Entre els oficis d’aquesta sol·licitud apostòlica sobresurt el deure de proveir de bisbes les diòcesis mancades de pastor. Ara, doncs, adrecem el nostre ànim a la comunitat de Terrassa, que a causa del trasllat del Venerable germà Josep Àngel Saiz Meneses a la seu arquebisbal de Sevilla espera un nou pastor. Com que tu, Venerable Germà, dotat de
perícia en les coses que s’han de fer, ja desenvolupes amb diligència el ministeri episcopal en aquesta diòcesi i mostres les dots i virtuts necessàries, t’hem persuadit que ara pots rebre amb dignitat l’ofici de Prelat. Per això, amb ànim confiat i havent escoltat el parer de la Congregació per als Bisbes, amb la Nostra autoritat Apostòlica et nomenem i constituïm Bisbe de Terrassa, amb els drets i les obligacions annexes que es refereixen a aquest ofici segons el dret canònic, dissolt el vincle de l’anterior Seu titular i l’ofici d’Auxiliar esmentat.

Realment tindràs cura amb diligència que el clergat i el poble de la teva diòcesi arribin a conèixer aquestes Lletres Nostres; a tots ells els exhortem ardentment a mostrar-te de manera constant afecte, obediència, cooperació adequada i estima. Venerable Germà, que amb la intercessió de la Benaurada Verge Maria, Déu multipliqui sobre teu la seva
misericòrdia perquè pasturis amb goig els fidels de Crist i que, il·luminats amb l’exemple del teu guiatge, facin ús dels béns de la caritat de tal manera que puguin ja esdevenir conformes a la imatge de Crist.

Donat a Roma, al Laterà, el dia tres del mes de desembre de l’any del Senyor dos mil vint-i-u, novè del Nostre Pontificat.

Francesc, papa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa