MónTerrassa
Llet de cabra Made in Terrassa i Matadepera
  • CA

El Turó de les Nou Cabres és un projecte, nascut de la mà de la jove emprenedora Emma Viñas, que engloba diverses branques, totes derivades de la funció d’un ramat de 500 cabres i ovelles que pasturen al Vallès Occidental. Projecte familiar amb tres branques, la primera la neteja de franges forestals, la segona la venda de llet de cabra i la tercera la venda de carn de xai i de cabrit. Se situen al parc natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac i nord de Terrassa

El bestiar fa tasques de silvopastura, que nodreix els animals mentre efectuen tasques de manteniment de franges perimetrals contra incendis forestals, i alhora produeix aliments com la seva carn o llet i derivats com el formatge, que es venen directament al consumidor de proximitat.

La llet i el formatge s’elaboren de manera artesanal en una instal·lació mòbil integrada per dos contenidors reciclats i reformats, que operen com a obrador i com a cambra de maduració. Els productes lactis elaborats es distribueixen a particulars i també a algunes botigues i restaurants del territori català. Els residus resultants de l’elaboració de formatge són utilitzats com a fertilitzant de camps i cultius.

El Turó de les 9 cabres, venda de formatges i productes fets amb la pròpia ramaderia | Turó de les 9 cabres

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha publicat avui, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), les candidatures guanyadores del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) en les seves diferents modalitats corresponents a l’any 2021. Aquesta convocatòria del PITA 2021 té un caràcter especial en la història del guardó, atès que celebra la vintena edició. El premi va ser creat l’any 2001, i al llarg d’aquests anys s’ha presentat 455 candidatures repartides per tot Catalunya, i el Departament ha distingit i premiat 104 candidatures innovadores d’empreses agràries, agroindústries, i persones joves emprenedores.

Les ovelles del projecte de ramaderia i gastronomia El Turó de les 9 Cabres

Cal subratllar que, malgrat el context de crisi global, la convocatòria 2021 ha estat un èxit rotund, tant pel nombre de candidatures presentades (32) d’iniciatives innovadores d’empreses i d’emprenedors en el camp de l’agroalimentació, distribuïdes arreu del territori, com per la qualitat dels projectes innovadors del sector, que mostra una vegada més la seva gran capacitat i potencialitat per a l’economia del país.  

Les candidatures han estat valorades per un jurat presidit pel responsable d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia del Departament, i constituït per representants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), de la Universitat de Lleida (UdL), de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), depenent del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, i del mateix Departament.

Les ovelles del projecte de ramaderia i gastronomia El Turó de les 9 Cabres

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa