MónTerrassa
 Litus tanca el “Chadanaca Tour” a Terrassa en un concert irrepetible

El dissabte 17 de desembre, la Nova Jazz Cava de Terrassa acollirà el darrer concert de la gira “Chadanaca Tour”, en un show “carregat de sopreses i col·laboracions inèdites”, tal com assegura el músic Litus. D’entrada, queden confirmades les col·laboracions dels Brossa Quartet de Corda –amb qui Litus hi treballa estretament- i la cantant Beth. Però el músic es guarda encara alguna sorpresa d’última hora…

“Chadanaca” és un terme bengalí que convida a gaudir del moment

L’exòtic “Chadanaca” és un terme bengalí que convida a gaudir del moment sabent que un mal pas ho pot engegar tot a rodar. Atrapat per aquesta metàfora encunyada per l’escriptor Juan Gómez Jurado, un Litus en estat de gràcia publicava a principis d’any el disc més lluminós, directe i estimulant del seu catàleg: Chadanaca o el gozo aterrador de bailar al borde del tejado (U98 Music, 2022), el 7è álbum d’estudi. Fins avui, una quinzena de capitals espanyoles han vist el directe del compositor terrassenc: Vigo, Madrid, Sevilla, Granada, Barcelona, Bilbao, Salamanca, Valladolid, Alicante, Cartagena, València, Murcia, Tenerife i Hospitalet de Llobregat. Terrassa, tancarà la llista en un concert d’una singularitat especial.

L’idil·li entre Litus i la Nova Jazz Cava va començar l’any 2007 quan el músic va presentar el seu aclamat debut, Al sur del cielo (New Mood Jazz, 2006), després d’uns anys com a compositor i cantant amb la banda de la seva vida, els Mutis. Des d’aleshores, els concerts de Litus al temple terrassenc del jazz s’han convertit en pràcticament una tradició i alguns d’ells seran recordats durant molts anys.

Músic total

Cantant, guitarrista, pianista, i actor, Litus ha format part de la banda del programa televisiu Late Motiv d’Andreu Buenafuente al llarg dels darrers 6 anys, una activitat que ha compaginat amb la participació com a actor en diverses obres de teatre musical –l’exitosa Lehman Trilogy n’és un exemple-, pel·lícules i fins i tot com a protagonista del documental La historia de un cantante de pub (2022) dirigit per Oscar Vilanova. L’aventura més recent es diu ¡Chakapum!, una producció d’El Terrat sota la direcció de Xènia Reguant que narra el viatge històric de la rumba catalana en paral·lel a la pròpia història artística de Litus. El musical, s’ha estrenat aquest estiu a Barcelona i Madrid amb una multitudinària acollida.

Impetuós, escènic i comunicatiu, Litus és una cruïlla de diversos estils. La seva música transita pel soul i el pop en convivència amb el funk, el folk o el rock. Els seus concerts són un show total impregnats d’energia i emoció. De variades inflexions vocals, les seves cançons -elegants i riques en instrumentació- criden l’atenció amb tornades entranyables. Un directe sense embuts fruit de l’experiència obtinguda durant els 25 anys de trajectòria que l’han convertit en un dels artistes més versàtils i singulars del moment.

Info del concert

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa