MónTerrassa
L’INS Santa Eulàlia, finalista als Mobile Learning Awards
Projecte contra el bullying a les escoles
Projecte contra el bullying a les escoles | Ins Santa Eulàlia

!--akiadsense-->

L’Institut Santa Eulàlia de Terrassa és un dels tres finalistes del mSchools Mobile Learning Awards (MBL), un concurs que promou projectes en l’àmbit de la transformació de l’educació mitjançant l’ús de les tecnologies digitals.

En la vuitena edició han sigut seleccionats tres treballs entre els quals es troba “360º Bullying, en els teus ulls” optant al guardó a millor experiència a l’aula amb tecnologies digitals. Un projecte impulsat pel professor Abel Castilla i realitzat amb l’alumnat del 1r curs del cicle d’FP de grau mitjà en Vídeo, discjòquei i so. El projecte comença amb una immersió a l’aula sobre el bullying i les diferents tipologies que hi ha. D’aquesta manera l’alumnat va elaborar un guió amb un seguit d’històries sobre casos d’assetjament escolar protagonitzades per joves; alguns dels quals presenten actituds hostils verbals i/o psicològiques però també de sexuals o socials o totes a la vegada. I una vegada escrit el guió, va començar la feina de rodatge i producció, que van portar a terme també tot l’alumnat.

El concurs del MLA està a l’espera de saber el veredicte final (els altres dos finalistes són escoles de Tarragona i Girona) i el dia i lloc de la cerimònia per l’entrega dels premis. Aquest material ha servit a la vegada com a recurs pedagògic per l’equip de Guaites de l’institut terrassenc en el marc del programa #aquíproubullying. Es tracta d’un grup de joves que sensibilitzen a la resta de l’alumnat sobre el bullying i com prevenir-ho o actuar davant d’algun cas.

Nou comentari

Comparteix