MónTerrassa
L’incivisme malmet l’ermita de Can Boada de Terrassa
L'ermita es troba dalt d'un turó, d'on es poden veure unes vistes fanàstiques de Terrassa
L’ermita es troba dalt d’un turó, d’on es poden veure unes vistes fanàstiques de Terrassa | Alba Herrera

!--akiadsense-->

L’ermita del Sagrat Cor de Jesús (de Can Boada) és un edifici religiós de Terrassa, situada a dalt d’un turó a Can Boada del PI, i fàcilment visible des de la Ronda de Ponent. És de petites dimensions, d’una nau i amb coberta amb volta parabòlica de maó pla. L’autor és una de les grans referències arquitectòniques de la ciutat, Josep Maria Coll i Bacardí. L’edifici respira modernisme.

No obstant, aquesta magnífica obra es troba actualment en un estat lamentable fruit de l’incivisme continuat. Totes les seves parets així com la porta principal es troben plenes a vessar de pintades i gargots, donant un aspecte de deixadesa a l’edifici. Tampoc se’n salva la part d’arran de terra, ja que el sòcol també ha patit l’atac dels grafiters. Una veritable llàstima ja que l’ermita té un encant especial, i podria esdevenir un punt remarcable per als turistes, ja que a més de la seva bella arquitectura, hi ha un entorn proper tranquil i unes vistes magnífiques de la ciutat.

L'edifici es troba en un estat deplorable culpa dels grafitis
L’edifici es troba en un estat deplorable culpa dels grafitis | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Descripció de l’ermita: L’absis hexagonal, està cobert amb tres voltes apuntades que s’intersequen amb la nau mitjançant arestes, i amb una finestra d’arc apuntat a cadascun dels tres pinyons de les parets de l’absis. L’obra és de maó i estucada de color blanc, vorejada amb un sòcol fet amb còdols. La façana principal presenta un campanar sobre la porta d’accés.

La part del darrer de l'ermita també està tota pintada
La part del darrer de l’ermita també està tota pintada | Alba Herrera

!--akiadsense-->

La part del davant i els dos laterals plens de pintades
La part del davant i els dos laterals plens de pintades | Alba Herrera

!--akiadsense-->

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 26, 2018 | 17:10
    Ricard febrer 26, 2018 | 17:10
    Esta es la misma gentuza que borra o modifica pintadas en paredes respetando el sitio donde se pinta, habéis adivinado de quienes se trata, fácil, grupos fascistas de ciudadanos, y lo sé porque les pagan para que lo hagan

Nou comentari

Comparteix