MónTerrassa
L’IES Montserrat Roig de Terrassa, acusat d’adoctrinament
L'Institut Montserrat Roig participa en aquest projecte d'orientació als joves
L’Institut Montserrat Roig participa en aquest projecte d’orientació als joves | G.E.

!--akiadsense-->

El Ministeri d’Educació va requerir recentment a la conselleria d’Ensenyament que actuï contra mestres i directors de 24 escoles i instituts de Catalunya acusats d’adoctrinament arran del referèndum de l’1 d’octubre. Un d’aquests centres educatius marcats a “la llista negra” és l’Institut Montserrat Roig de Terrassa. L’institut va ser un dels col·legis electorals pel referèndum, a més de ser protagonista per un acollir la pancarta en què s’hi podia llegir “democràcia & llibertat” que havia estat retirada davant una denúncia del PP de l’Institut Blanxart.

Tant bon punt s’ha sabut, des de l’ANC Terrassa s’ha emès un comunicat en què denuncien “la interferència que fa l’Estat en el nostre sistema educatiu i la persecució dels nostres docents”. L’entitat vol fer constar que “ens sentim orgullosos del nostre sistema educatiu, reconegut a Europa com un exemple d’integració. I entenem que les escoles i instituts, a través dels nostres docents, han d’estar compromesos amb la formació integral dels seus alumnes, esperonar el pensament crític, ajudar a interpretar el nostre entorn, i no evadir la responsabilitat de crear espais per parlar a classe sobre els esdeveniments polítics i socials del nostre país”.

Els docents i direcció de l’IES Montserrat Roig ha rebut el suport i solidaritat de l’ANC que en destaca la seva professionalitat i integritat, i acusa el govern espanyol de “persecució ideològica”. Els independentistes asseguren que malgrat que Terrassa torni a patir, “una vegada més, la repressió de l’Estat, no renunciarem mai a la defensa dels nostres drets individuals i col·lectius”.

La pancarta és ben visible des del carrer
La pancarta és ben visible des del carrer | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Persones concentrades a l'Institut Montserrat Roig de Terrassa
Persones concentrades a l’Institut Montserrat Roig de Terrassa | Cèlia Codina

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix