MónTerrassa
L’Horta Comunitària de Ca n’Anglada celebra 5 anys
  • CA
Hort comunitari de Ca n’Anglada | Arrandeterra

!--akiadsense-->

La regidora de Serveis Socials i del Districte 2, Gracia García, assistirà aquest dissabte, 1 de desembre, a l’acte de celebració del 5è aniversari de l’Horta Comunitària de Ca n’Anglada. L’acte es durà a terme al c/Sant Honorat, en el que a partir de les 11 h es preveuen activitats diverses a la instal·lació, com tallers infantils a càrrec dels professionals dels serveis socials municipals del territori, taller per adults, una exposició de fotografies dels cinc anys del projecte, així com una paella per a tots els participants del projecte i persones assistents.

El projecte de l’Horta Comunitària es remunta al mes de juny de l’any 2013, quan s’ofereix a 21 persones i a les seves famílies, en risc d’exclusió social, la possibilitat de participar i ser protagonistes de la creació al seu propi barri d’un projecte comunitari de producció d’hortalisses ecològiques per a l’autoconsum. El projecte, que es planteja amb l’acompanyament per part dels Serveis Socials municipals, es realitza amb la contraprestació d’implicar-se en la dimensió comunitària del projecte, ja que cada participant rep formació bàsica en horticultura ecològica i la possibilitat de gestionar una parcel·la d’horta durant dos anys per a autoproveir-se de verdures i hortalisses.

En aquests cinc anys, han participat en el programa 81 persones, però es calcula que la repercussió del mateix ha arribat a més de 130, ja que l’espai ha esdevingut com a centre de trobada per a familiars i amics dels participants. Els responsables de l’horta, calculen que des de l’any 2013 s’han recollit més de 2.000 kg de patates, uns 460 de mongeta perona i més de 500 de carbassó, entre d’altres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa