MónTerrassa
L’expedient judicial electrònic s’implanta als Jutjats de Terrassa
  • CA

El Departament de Justícia ha desplegat el sistema informàtic e-justícia.cat, que permet a les oficines judicials catalanes treballar amb l’expedient judicial electrònic en la totalitat dels jutjats socials i dels jutjats civils exclusius. Concretament, l’e-justícia.cat s’ha posat en marxa a 215 jutjats de Catalunya: 113 jutjats de primera instància, 19 de família, 2 de capacitats i estat civil, 13 mercantils, 16 seccions civils de les audiències provincials, així com a la quasi totalitat dels jutjats socials de Catalunya (52 de 55).

Durant els anys 2018 i 2019 el departament té previst desplegar l’e-justícia.cat a les seccions civils dels 170 jutjats de primera instància i instrucció. Finalitzarà, així, la informatització de les 333 oficines judicials de l’àmbit civil i les 55 de l’àmbit social.

Segons Justícia, treballar amb aquest sistema processal permet estalviar temps i costos a l’Administració de justícia, a més de reduir la utilització de paper als jutjats. Per exemple, els jutjats de 1a instància de Barcelona ciutat, que tardaven 139 dies de mitjana a resoldre un procediment comú de reclamació de petites quantitats (monitori), ara triguen una mitjana de 123, és a dir, 16 dies menys. Si el càlcul el traslladem als procediments ordinaris de més durada, la mitjana era de 361 dies i ara és de 314 dies, 47 dies menys.

Els jutjats d’instrucció ja han començat a treballar amb l’e-justícia.cat, amb les aplicacions informàtiques que permeten enregistrar i repartir els assumptes que els arriben quan estan de guàrdia. Això fa que rebin telemàticament els atestats policials dels Mossos d’Esquadra i els comunicats mèdics dels hospitals, centres de salut i atenció primària, la qual cosa contribueix a millorar la qualitat de les dades, la immediatesa de la informació, i, alhora, a alleugerir les tasques del personal de l’Administració de justícia.

Durant els mesos d’octubre i novembre s’ha incorporat l’e-justícia.cat als deu jutjats d’instrucció del partit judicial de Gavà; fa dues setmanes es va posar en marxa als partits judicials de Terrassa, Granollers i Mataró i, la setmana passada, a Esplugues de Llobregat, per continuar implementant-se de forma progressiva durant l’any 2018 a la resta de partits judicials de Catalunya.

Recentment també s’ha posat en funcionament l’e-justícia.cat a l’IMLCFC per millorar la gestió dels assumptes judicials i potenciar la seva eficiència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa