MónTerrassa
L’escola Cultura Pràctica es trasllada al carrer de Sant Marian
x
L’edifici que servirà de nova seu per l’escola Cultura Pràctica | GM

L’Escola Cultura pràctica traslladarà el seu centre al carrer de Sant Marian, en un edifici a l’alçada del número 100, prop de la Plaça Nova. El canvi de centre està previst pel curs 2020-21, però abans es durà a terme un projecte d’adaptació de l’edifici on es traslladarà, i que comptarà amb la participació dels alumnes, les seves famílies i professionals. A les aules dels més menuts ja se’ls han preparat activitats per tal de començar a “pensar la nova escola”.

Aquest dissabte 16 de març, de 10 a 13h, s’han preparat unes jornades de portes obertes sota el títol “Construïm una nova escola”. A partir de les 10.30h, es duran a terme diverses sessions informatives repartides en funció de les edats (infantil i primària o secundària) dels nens i nenes. Es presentarà el Projecte Creixen i el Projecte Educatiu de Centre. Tots els actors implicats en les converses en aquest procés participatiu podran donar la seva visió en l’elecció de determinats aspectes i tenir un flux regular d’informació, tant virtualment com amb visites d’obra programades. La perspectiva de tots els actors podrà vetllar per l’excel·lència educativa del centre i dels infants i joves que hi cursen els seus estudis.

El nou emplaçament obre la possibilitat de crear un nou espai funcional, atractiu i que respongui al model pedagògic de Creixen Educació i de l’escola Cultura Pràctica. Aquest nou equipament afavorirà les intel·ligències múltiples i l’educació emocional dels infants i joves amb una configuració de les aules que trenqui amb models de classe magistral, amb espais multifuncionals que afavoreixin el treball per projectes, mobiliari que acompanyi l’aprenentatge cooperatiu i la robòtica educativa, i infraestructura tècnica per poder treballar amb tauletes i ordinadors.

Amb el projecte de la nova escola Cultura Pràctica es potenciarà el projecte d’escola a través dels espais, dotant la renovació arquitectònica d’una justificació pedagògica i possibilitant els canvis pedagògics presents i futurs. L’acompanyament tècnic durant tot aquest procés de reforma, comptant amb la participació activa de famílies, alumnat i professionals de l’escola, el farà l’empresa 13 Weeks Consultoria Arquitectònica Escolar.

Cultura Pràctica va ser fundada el 1940 per Carles Puig per formar els seus alumnes en el Peritatge Mercantil. La seva història va començar aquell dia, a l’interior d’una lleteria amb quatre taules i cadires. L’escola creixia any rere any, centenars d’alumnes van fer créixer també l’edifici amb l’incorporació de nous espais. El programa educatiu també es va adaptar ràpidament a les necessitats de l’època, així que l’any 1952 es va fundar la secció d’idiomes; s’impulsaven cursos a l’estranger i s’oferien més serveis: Graduat Escolar, Peritatge Mercantil, Formació Professional Administrativa i Batxillerat. Actualment l’escola acull gairebé nou-cents alumnes i continuen amb aquest esperit d’innovació i creixement, a més a més recentment han ampliat les seves instal·lacions amb nous espais al carrer Cardaire.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria a març 14, 2019 | 18:01
    Maria març 14, 2019 | 18:01
    Més merder de mobilitat al dematí a la zona 1- centre, menys activitat al carrer Sant Pere. La zonificació escolar de la zona 2, es queda en menys escoles concertades. Massificació d'escoles concertades al centre, això ho ha validat l'Ajuntament? Eleccions?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa