MónTerrassa
Les Vies Blaves fan transitables lleres de Llobregat, Anoia i Cardener
Un tram de l’Anella Verda d’Igualada que passa pel costat el riu Anoia | ACN

El vicepresident segon i responsable de l’àrea de Desenvolupament Econòmic i local de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha presentat a Manresa els equips redactors del projecte de les Vies Blaves, pioner al sud d’Europa, per rehabilitar la llera del riu Llobregat i els seus afluents, Anoia i Cardener. A l’acte, ha participat també, entre d’altres personalitats, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent.

L’acte ha aplegat els 33 ajuntaments del Bages, el Berguedà, el Baix Llobregat, el Moianès i el Vallés Occidental que es beneficiaran de la Via Blava Llobregat, on s’invertiran 14 milions d’euros. A la trobada s’han reunit més de 60 alcaldes i tècnics dels municipis participants.

Marc Castells ha afirmat que les Vies Blaves contempla un pressupost de 25 milions d’euros i arribarà a més de 5 milions de persones, que «millorarà la comunicació dels rius i oferirà una xarxa de camins a disposició de la ciutadania. Un projecte que es desenvolupa amb el suport de tots els municipis participants, ja que es farà amb el consens de tots».

El vicepresident ha agraït el suport i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya en aquest projecte i ha recordat que «es tracta d’un programa que representa la possibilitat de caminar, anar en bici o en tren al llarg de 300 kilòmetres de territori oferint un producte d’alt nivell turístic». Un projecte que «ha de créixer, progressar i que en un futur pot enllaçar amb les Vies Verdes de Girona, o per què no enllaçar el territori des de Cadís i fins a Atenes», ha afirmat Castells.

L’equip redactor del Pla Director Urbanístic i l’equip redactor del projecte de construcció de la Via Blava Llobregat ja estan constituïts i amb la sessió de treball s’inicia la redacció d’aquests plans. Impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de la Generalitat de Catalunya, el projecte de les Vies Blaves convertirà en transitables més de 300 quilòmetres a la vora dels rius per fer-hi rutes a peu, en bicicleta o a cavall. El pressupost de les Vies Blaves està previst que arribi als 25 milions d’euros.

Les Vies Blaves responen a una de les prioritats estratègiques del Pla de Mandat i el seu objectiu és posar en valor el territori i el paisatge des del respecte als espais naturals protegits.

Nou comentari

Comparteix