MónTerrassa
L’educació ambiental arriba a més de 20.000 alumnes del Vallès
  • CA
Una de les activitats medioambientals que es van fer l'any passat
Una de les activitats medioambientals que es van fer l’any passat | Residus Vallès

!--akiadsense-->

Les activitats del Programa d’Educació ambiental comarcal han tingut una gran acceptació entre els centres educatius del Vallès Occidental. Hores d’ara les reserves ja superen les 350, el que significa que prop de 20.000 alumnes participaran a alguna de les propostes que s’ofereixen aquest any. Les activitats més sol·licitades són la visita al Centre de Tractament de Residus i l’Escape Room, de les quals se’n faran més de 100 edicions de cadascuna.

Amb les dades provisionals que es disposen hores d’ara, i que podrien variar al llarg del curs, un total de 20 centres educatius acolliran la mostra “Un planeta plastificat” una de les novetats d’aquest any, on es fa un recorregut per l’origen, ús i la importància de limitar el plàstic i l’alumnat ha de respondre un petit test. Uns altres 21 centres acolliran l’activitat “No reciclar en realitat virtual”. Amb unes ulleres de realitat virtual, l’alumnat farà una visita al Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental en 360 graus. L’objectiu és remarcar la importància d’una bona classificació dels residus a la llar. La Deixalleria Mòbil farà prop de 30 visites a escoles per sensibilitzar l’alumnat d’Educació Infantil i també seguiran les activitats de compostatge o la pràctica de laboratori a la Planta de Can Barba, entre d’altres.

El president del Consorci, Nil López, ha afirmat que “aquest curs està sent especialment significativa la resposta de les escoles i els instituts. En un moment en el qual s’ha declarat l’emergència climàtica a la comarca per part del Consell d’alcaldies, hem de valorar molt positivament la implicació de la comunitat educativa. Des del Consorci seguirem treballant perquè el Programa d’educació ambiental pugui cobrir les necessitats de sensibilització de les generacions més joves”.

En la pàgina web www.residusvalles.cat es poden consultar les activitats i la disponibilitat de les mateixes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa