MónTerrassa
El 1960 van enderrocar un edifici extraordinari de Muncunill
L’edifici de l’Agrupació Regionalista de Terrassa | Fons Ragon-AMAT

!--akiadsense-->

Molts i molts edificis modernistes han desaparegut a Terrassa. Avui patrimoni de la ciutat, una de les seves grans joies, durant el franquisme van ser immobles menystinguts i molts van deixar pas a blocs de pisos. Una de les grans edificiacions va ser la de l’Agrupació Regionalista, a la placeta de Mossèn Jacint Verdaguer. Es va enderrocar el 1960 per els nous Correus, de gust més que dubtós.

L’Agrupació Regionalista va protagonitzar el despertar de totes les activitats culturals a Terrassa, sobretot des de 1901, en què Francesc Pi de la Serra fou elegit president. L’edifici, construït al 1906, es presentava dividit en dos cossos: el principal, que ocupava tota la profunditat del solar, presentava una façana de maó vist, de dos pisos, amb tots els buits amb formes parabòliques. Precisament és en aquest edifici on Muncunill utilitza per primera vegada l’arc parabòlic amb finalitats estructurals. La planta baixa tenia un gran portal flanquejat per dues finestres més petites i un gran finestral al pis superior. Acabava el conjunt una coberta de dos aiguavessos amb un petit pinacle al mig que acollia un escut.

L’interior era de maó vist. Un cancell i un passadís portaven a una gran sala central, coberta per una successió d’arcs parabòlics que ocupaven tota l’alçada de l’edifici. Aquesta tenia a l’extrem oposat un escenari, també amb formes parabòliques i una tribuna.

Ara és això | Google Maps

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa