MónTerrassa
L’ecoRZ 2017, el nou monoplaça 100% elèctric dissenyat a Terrassa
El monoplaça EcoRZ2017 | UPC

!--akiadsense-->

El millor equip estatal de la Formula Student i un dels top ten del món ha presentat el monoplaça ecoRZ 2017 amb què participarà aquesta temporada a les competicions internacionals per estudiants. La nova versió presenta importants innovacions respecte al model que va guanyar el gran premi d’Austràlia, sobretot pel que fa l’aerodinàmica i la carrosseria, que donaran al monoplaça més capacitat d’acceleració i velocitat. Els estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) segueixen fidels a una filosofia de disseny basada en la cerca del màxim rendiment amb la màxima sostenibilitat i mínim impacte mediambiental possible.

UPC ecoRacing ja ha revelat el nou disseny del bòlid elèctric per a la temporada 2017. Entre les novetats tècniques que presenta el vehicle destaca la seva nova aerodinàmica: inclou alerons tant a la part davantera com posterior en el seu pack aerodinàmic, després de molts anys d’estudi previ i evolució interna per fer-los més eficients. El difusor ha estat també optimitzat amb la incorporació de nous apèndix aerodinàmics. En aquest apartat, l’equip espera millorar substancialment el seu rendiment per volta.

10 kg menys

A més, l’ecoRZ 2017 segueix apostant per una carrosseria 100% reciclable d’ABS i incorpora unes optimitzades llandes híbrides de fibra de carboni i alumini que contribueixen a una nova rebaixa del pes del vehicle, situant-se en els 200 kg. Això suposa una reducció de 10 kg respecte l’anterior disseny i fa que el cotxe mantingui l’acceleració del seu predecessor, que va batre el rècord en la prova Acceleration per un vehicle amb tracció posterior.

El nou ecoRZ és el resultat de l’experiència adquirida durant els últims anys a les competicions més importants a nivell internacional, als circuits més prestigiosos d’Europa i del món, on l’equip ha acumulat importants premis en eficiència energètica. Destaca la recent victòria a la Formula SAE Australasia, on els estudiants de l’ESEIAAT van poder acumular dades crucials en pista que han estat utilitzades per al desenvolupament d’aquest nou vehicle. El monoplaça segueix la filosofia de disseny en què tant ha destacat UPC ecoRacing: la cerca del màxim rendiment amb la màxima sostenibilitat i mínim impactemediambiental possible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa