MónTerrassa
L’AV de Sant Pere Nord alerta sobre la situació extrema que pateix el CAP Nord de Terrassa
  • CA

L‘Associació de Veïns de Sant Pere Nord ha emès un comunicat en què manifesta la seva preocupació per la situació actual al CAP Nord, centre d’atenció primària de referència del barri. Exposen que “en els darrers anys hem anat tenint un deteriorament en la seva qualitat”, no atribuïda als professionals sinó a “les retallades en Salut” i que la crisi pandèmica ha “acabat de rematar”. L’entitat veïnal assegura que el CAP pateix diverses deficiències. Primera, “fa més d’un mes que el centre no té direcció, provocant una situació d’autogestió forçada”. Segona, “físicament no s’hi cap, hi ha un problema continuat d’espai”, i és que des que es va construir a l’actualitat, l’equipament ha passat d’atendre 28 mil persones a 42 mil. “Però tenim la mateixa plantilla que fa 10 anys”. Lamenten que tal com està construït el CAP “no es pot ampliar”.

Tercera deficiència: “hi ha manca per cobrir les necessitats reals de la població a nivell de personal, sobretot per part d’infermeria i metges” i subratllen que per demanar hora pel metge de capçalera el temps d’espera “és de 2 mesos”. A tot això, s’afegeix “un problema de seguretat, amb enfrontaments amb pacients amb una certa agressivitat”.

Per tot plegat, l’AV Sant Pere Nord demana solucions, i no es mostren especialment satisfets amb el CAP Roca, prevista la seva obertura pel gener, ja que només suposaria l’absorció de 6 mil pacients. I recorden que amb els futurs pisos de l’AEG està contemplada l’arribada de 2.600 noves persones a l’ABS Nord. “Demanem al Consorci Sanitari de Terrassa que prengui mesures urgents per resoldre tota aquesta problemàtica de personal, seguretat i ampliació d’espais”, recalquen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa