MónTerrassa
L’Associació ACTES enceta temporada amb canvi de presidència
  • CA

L’Associació ACTES enceta nova temporada amb canvi de presidència. El passat dia 2 de novembre, l’entitat va celebrar una assemblea general extraordinària amb l’objectiu d’escollir una nova presidència. A proposta de la junta directiva, es va aprovar per majoria, sense cap vot en contra i només una abstenció, que la presidència l’ocupés Gemma Nadal Martínez. Així mateix, també es van aprovar els diferents càrrecs i es van incorporar dos vocals més. La Junta queda doncs d’aquesta manera:

  • Presidència: Gemma Nadal Martínez en substitució de Carles Fornell
  • Vicepresidència: Josep Aran
  • Secretaria: Gloria Colomer
  • Tresoreria: Carme Reverte
  • Vocals: Júlia Alonso, Isabel Guil, Joan Arnau, Lluís Soler

I els incorporats en aquesta assemblea, Isidre Nosas i Teresa Forrellat.

Les dues primeres activitats

D’altra banda, continua el programa d’activitats per aquesta temporada 2022-23. Ho farà aquest pròxim dijous dia 17 de novembre, a les 18 h i ala sala de conferències, quan tindrà lloc la presentació de la novel·la “Sota la mar salada” del Sergi Caparrós. La presentació del llibre vindrà acompanyada per un viatge en el temps, que ens portarà la Barcelona del 1920, mitjançant antigues fotografies.

Tràfic d’antiguitats i corrupció a la Barcelona dels anys 20. Del cap de Creus a la Barcelona agitada dels anys vint, la ploma de Sergi Caparrós ens captiva de ple i ens submergeix en una historia truculenta on el tràfic d’antiguitats i l’ambició per la dominació de la bellesa fan girar la vida dels personatges com baldufes. El juny del 1929 un misteriós papir irromp a la vida del Ramon i l’Andreu capgirant-ho tot. Pare i fill desconeixen el valor de l’objecte, però els queda clar que es únic quan hauran de fugir de traficants d’antiguitats i de policies corruptes per protegir l’antigalla. El papir sembla contenir la clau per resoldre molts misteris. La seva primera novel·la ha estat recomanada aquest estiu com un bon llibre per La Vanguardia i El Periódico.

I dimarts 22 de novembre, a les 19 h i ala sala d’actes, tindrà lloc la interessant conferència “Ètica de la intel·ligència artificial: somnis i malsons”, a càrrec de David Casacuberta, doctor en Filosofia, professor de Filosofia de la Ciència i la Tecnologia a la UAB. La conferència anirà: “El problema d’utilitzar algoritmes basats en l’aprenentatge automàtic és que si aquests sistemes automatitzats són alimentats amb exemples de justícia esbiaixada, acabaran perpetuant aquests biaixos. Per als defensors acèrrims de la tecnologia, això es podria resoldre amb més algoritmes que detectin i eliminin els biaixos de manera automàtica. Però és necessari, d’una banda, tenir en compte que la tecnologia no és neutral, sinó que és una eina en mans d’humans, i, de l’altra, que l’ús d’un sistema esbiaixat per fer un càlcul de probabilitats generarà sempre un resultat també esbiaixat, que s’aplicarà al món i crearà més desigualtats, la qual cosa generarà un bucle força problemàtic”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa