MónTerrassa
L’ansietat en temps de pandèmia (2): remeis casolans
  • CA

En el primer article sobre l’ansietat en temps de pandèmia vam identificar les causes i els símptomes. Ara, en aquest segon, el que volem és explicar-vos alguns remeis casolans per combatre-la.

Els remeis a base d’herbes, són molt populars a causa de les propietats curatives de les plantes. Per a controlar el sistema nerviós, i per tant, l’estrès i l’ansietat, és molt efectiu una infusió de:

– Camamilla, Til·la, Melissa i Maria Lluïsa.

Hi ha plantes que en diem adaptògens, i que adapten el cos a un rendiment òptim en l’àmbit físic, energètic, mental i emocional. En aquest grup, tenim:

– Tulsi (Ocimum), l’herba sagrada de la Medicina Ayurvèdica.

– Brahmi (Centella asiàtica), actua en l’àmbit mental.

– Ashwagandha (Withania somnifera), actua en l’àmbit de sistema nerviós central.

Una altra herba que és excel·lent per al sistema nerviós i per l’insomni és la nou moscada. Pots prendre un pessic un vaset de llet tèbia abans d’anar a dormir, o un suc de taronja per al matí. Un remei molt efectiu amb nou moscada, és fer un cataplasma amb nou moscada i aigua calenta i aplicar-lo al front. Deixa’l 15 minuts mentre estàs amb els ulls tancats i respirant de manera suau i tranquil·la.

El bany és un dels remeis fantàstics i més efectius per a l’estrès i l’angoixa, de fet, un bany amb aigua calenta, va bé per a la salut en general. Els orientals en tenen molta consciència d’això i han fet del bany una rutina molt sana. Fes-te un bany amb aigua calenta amb una cullerada sopera de gingebre i una de bicarbonat sòdic o també pots fer-te un bany amb oli essencial de lavanda i ylang-ylang. Un altre remei imprescindible, que fa bé per a la salut en general és l’esport. Practica l’esport de manera moderada cada dia i marxen gairebé tots els mals. Calma i aclareix la ment, desintoxica la sang i fa fora l’estrès. Si no pots fer esport, surt a caminar a un ritme ràpid.

Permetra’t plorar. De vegades, sembla que està mal vist plorar. Plorar és una manera natural que té el cos de fer fora les emocions que ens angoixen. Però no caiguis en l’error d’aferrar-te al plor. Plora i mentre, allibera aquesta sensació que t’oprimeix. Després passa al riure. Riure és una de les millors medicines anti ansietat. Desbloqueja el diafragma, allibera tensió retinguda i l’emoció enquistada. Mira pel·lícules i sèries d’humor, encara que et costi, al cap de poc temps et resultarà molt útil.

El millor remei en l’àmbit mental, és la pràctica diària de Mindfulness i de la Meditació. Meditar, ens fa veure les coses més clares, ens dóna llum i treu foscor, i ens omple d’energia vital. Practica la meditació cada dia 30 minuts, i la teva vida millorarà en general. Dins del treball amb l’energia, per a mí, el millor mètode és el Qigong. El Qigong és un Mètode per retornar l’harmonia a el cos, a través de l’energia vital. Qigong, es compon d’una sèrie pràctiques que treballen amb el cos energètic (Xi): Moviments suaus i harmònics, integrats amb la respiració i la atenció plena. És un mètode per moure el Qi Humà (allò que ens dóna vida), tornar a connectar amb el Cel i la Terra, tornar l’harmonia al cos, recuperar la salut i retardar en envelliment.

Jordi Maseras

Terapias Formación www.rackma.com

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa