MónTerrassa
L’Andana reobrirà al 100% gràcies als testos d’antígens als nous usuaris
  • CA
Nou alberg per a sense sostre de Terrassa
Alberg per a sense sostre de Terrassa | cedida

!--akiadsense-->

L’Alberg de Joventut, a l’Antic Poble de Sant Pere, recuperarà la funció original en les pròximes setmanes. Així ho ha anunciat el tinent d’alcalde de Drets Socials, Noel Duque, en comissió informativa. I és que la situació sanitària ha millorat lleugerament i ara hi haurà un nou sistema que permetrà que l’Andana del passeig 22 de juliol pugui complir amb la totalitat de les seves funcions.

Això serà possible gràcies al fet que es disposarà de testos d’antígens i PCR -proporcionats des de Salut i Procicat– per aquelles persones que no formin part de la “bombolla”, és a dir, aquells que apareguin a l’equipament en situació d’urgència a les nits o que s’incorporin per primer cop al sistema d’allotjament per a persones sense llar.

La mesura ha estat molt ben rebuda tant per Creu Roja -entitat que gestiona l’Andana- com per als usuaris. Per a l’entitat serà un alleujament significatiu en l’àmbit logístic i organitzatiu, ja que podrà focalitzar els esforços en un únic equipament, i d’aquesta manera continuar fent el treball socioeducatiu pertinent. Per als usuaris també suposarà un benefici, ja que l’Alberg de Joventut no està pensat ni habilitat per determinades funcions o serveis necessaris per a ells.

Allotjament per als positius o en quarantena

“És una gran notícia, i esperem que el trasllat sigui imminent”, ha dit Duque. La idea és acabar de tancar el protocol i els tràmits més tècnics aquesta mateixa setmana i la vinent o per Setmana Santa començar a fer el canvi real. “Ara toca treballar amb un projecte de futur”, ha recalcat el regidor que ha recordat que l’Ajuntament té previst buscar una alternativa “més ambiciosa” a l’actual Andana, que serveixi per fer front “a tota mena d’emergències habitacionals” i ampliar els serveis que ara s’ofereixen.

D’aquesta manera, amb la possibilitat de fer testos d’antígens s’obre una nova via de recuperació de la normalitat. Una via que també es veu reforçada gràcies al protocol activat de l’Hotel Verdi, a Sabadell, el qual està pensat per acollir aquelles persones sense llar que han donat positiu i han de mantenir una quarantena. Així mateix, la vacunació dels professionals i tècnics de Creu Roja, i la posterior vacunació dels usuaris de l’Andana, ha de servir també per donar major tranquil·litat i seguretat a tothom.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa