MónTerrassa
L’ANC recupera una manifestació “centralitzada” per a l’Onze de Setembre

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha anunciat que la manifestació d’enguany es farà de manera “centralitzada” a Barcelona. El missatge polític se centrarà en els conceptes de “lluita” i “independència” i l’entitat vol animar a la ciutadania a reivindicar el referèndum de l’1-O. “La societat civil ha de posar les bases de la via unilateral”, assegura l’ANC de cara a la manifestació que sortirà de la Plaça Urquinaona i arribarà al Parlament de Catalunya, passant per la Via Laietana, el passeig d’Isabel II i l’avinguda del Marquès de l’Argentera. Amb aquesta mobilització l’ANC vol transmetre un missatge d’unitat i de lluita per poder aconseguir la independència.

Així ho ha anunciat l’ANC en un acte davant de l’Institut Pau Claris, un dels col·legis electorals on l’1-O es van veure escenes de violència desmesurada. L’acte l’han protagonitzat la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie; el coordinador de la Comissió de Comunicació, Adrià Alsina; el coordinador de la Comissió de Mobilització, Josep Hernández; Montse Ortiz, d’Òmnium Cultural, i el president de l’Associació de Municipis per la Independència, Jordi Gaseni.

L’Assemblea també ha anunciat que més enllà de la manifestació de l’Onze de Setembre hi haurà mobilitzacions el dia 1 d’octubre, tot i que encara no estan definides les accions que es duran a terme. L’1-O cau en divendres i les mobilitzacions es podran allargar fins el diumenge dia 3 d’octubre. També s’han anunciat petites accions com les “rebudes de les estalades” i caminades populars durant l’estiu per preparar les mobilitzacions de la Diada. La manifestació de la Diada “servirà per reclamar la unitat del moviment independentista” ha anunciat l’ANC. Per altra banda les mobilitzacions de l’1-O tindran com a objectiu homenatjar als més de 3.400 represaliats pel procés.

Omnium Cultural també ha anunciat que donarà suport total a les mobilitzacions organitzades des de l’ANC. “El camí per aconseguir la llibertat és exercir tots els drets que ens hem guanyat com a societat civil i que l’Estat Espanyol ens ha tret”, ha anunciat Montse Ortiz, d’Omnium Cultural. “L’única eina vàlida per resoldre el conflicte és l’amnistia i el dret a l’autodeterminació”, ha finalitzat Ortiz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa