MónTerrassa
L’Ajuntament reprèn els treballs de substitució de l’enllumenat públic
  • CA

Avui dilluns s’han reprès els treballs de substitució de l’enllumenat públic a la ciutat, actuació emmarcada en el projecte Terrassa Energia Intel·ligent (TEI), que preveu assolir en poques setmanes l’objectiu previst d’actualització tecnològica de l’enllumenat públic a tota la ciutat. Aquestes actuacions, que es van iniciar el mes de març de l’any passat, van quedar aturades el passat 23 de març d’aquest any 2020 a causa de l’estat d’alarma. Des de l’inici de les actuacions s’han passat a tecnologia LED 24.670 lluminàries de la ciutat i ara, amb la represa dels treballs, es podrà fer el canvi en les 3.606 restants. L’aplicació de la tecnologia LED a l’enllumenat públic permet reduir el consum energètic, les emissions de gasos d’efecte hivernacle i els nivells de contaminació lumínica.

A través del visor disponible a http://emap.terrassa.cat/mapGIS/?modul=tei#%E2%80%8B es pot fer un seguiment de l’evolució dels treballs realitzats. El projecte TEI inclou altres actuacions com la millora de l’eficiència energètica en edificis municipals i la generació d’energia fotovoltaica per l’autoconsum d’edificis municipals. En els propers dies es tornaran a posar en marxa aquestes actuacions i es preveu que en properes setmanes finalitzi la construcció de les instal·lacions de plantes de generació d’energia renovable fotovoltaica i que aquestes entrin en funcionament. Pel que fa al canvi d’il·luminació interior als edificis municipals, també es continuarà fent de manera progressiva, tenint en compte les mesures de seguretat i prevenció derivades de la Covid-19.

TEI és un projecte innovador a Catalunya, fruit del compromís de l’Ajuntament per lluitar contra el canvi climàtic i implementar la Revolució Verda. Més informació a https://www.terrassa.cat/tei

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa