MónTerrassa
L’Ajuntament millora trams dels camins dels Monjos i de Maiol
  • CA
La via verda del Camí dels Monjos al seu pas per Terrassa
La via verda del Camí dels Monjos al seu pas per Terrassa | Marta Maseras

!--akiadsense-->

L’Ajuntament ha posat en marxa aquest mes de desembre els treballs per refer el ferm de dos trams dels camins dels Monjos i de Maiol, que estan situats al nord-est del terme municipal.

Les aigües no conduïdes han erosionat el terreny i han provocat sots als camins i embassaments d’aigua quan plou, la qual cosa dificulta el pas de vianants, ciclistes i vehicles. Aquestes obres van a càrrec de l’empresa Extrayse S.L. i el pressupost d’adjudicació és de 24.937,97 euros.

El termini d’execució previst és de tres mesos. El camí dels Monjos és un camí històric que unia els monestirs de Sant Cugat i de Sant Llorenç del Munt. Els treballs que s’hi fan ara afecten el tram que va des de la connexió de la carretera de Matadepera, a l’alçada de l’antiga caserna, fins al tram del camí de l’Anella Verda.

D’altra banda, les obres que es fan al camí de Maiol comprenen el tram que enllaça Matadepera amb la carretera de Castellar C-1415. Ambdós camins funcionen com a única via d’accés als nuclis disseminats de l’entorn i també com a vials d’evacuació en cas d’emergència de zones urbanitzades. Les obres consisteixen a eliminar les restes d’asfalt per millorar el ferm i el seu comportament hidràulic, així com fer un nou perfilat per tal de construir les noves cunetes de terra i fer una nova pavimentació. Al camí de Maiol també es faran dos petits trams de formigó on el pendent és superior al recomanat per estabilitzar el terreny.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa