MónTerrassa
L’Ajuntament de Terrassa ha distribuït ja més de 22.000 mascaretes
  • CA

Des de l’Ajuntament de Terrassa s’han distribuït al llarg dels darrers dies, tot i les grans dificultats per aconseguir un subministrament suficient i estable, més de 22.000 mascaretes, de les quals aproximadament 7.000 són sanitàries. Aquestes mascaretes han estat facilitades a serveis essencials i bàsics, així com també a establiments que tenen autorització per obrir i porten a terme atenció al públic.

Així mateix, l’Ajuntament ha fet una primera comanda de mil mascaretes de protecció «made in Terrassa» a l’empresa terrassenca Corvi, que compta amb l’acreditació prèvia del Centre Tecnològic LEITAT (Terrassa) per a la seva fabricació. El producte de l’empresa Corvi no és d’ús sanitari ni hospitalari, sinó que està enfocat a les necessitats de serveis públics (Protecció Civil, Policia, Neteja…) i per a activitats quotidianes o domèstiques. Aquesta remesa de mascaretes es destinarà als equips dels serveis essencials municipals perquè puguin dur a terme la seva tasca amb major seguretat. Aquestes mascaretes són un producte innovador sorgit d’una iniciativa col·laborativa entre empreses de Terrassa i Blanes, per tal de crear un producte fet a partir de materials de niló que garanteixen la impermeabilitat als virus. El teixit antiviral impedeix que el virus es mantingui amb vida sobre la seva superfície.

La Policia Municipal va fer una prova de la mascareta, amb resultats satisfactoris, i va plantejar una sèrie de propostes de canvis que van permetre millorar el model. Les mascaretes fabricades per aquesta empresa terrassenca constitueixen una barrera per als virus i es poden rentar fins a 100 vegades sense perdre les seves propietats, la qual cosa és un fet important tant per la seva usabilitat com per la sostenibilitat del producte. L’acció és fruit de la tasca coordinada dels serveis municipals d’Innovació, Empresa i Protecció Civil, en col·laboració amb el Centre Tecnològic LEITAT.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa