MónTerrassa
L’Ajuntament de Terrassa difon el calendari fiscal 2018
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa està fent arribar als domicilis de les totes les persones amb obligacions tributàries el calendari fiscal per al 2018, amb l’objectiu de facilitar al màxim la informació a la ciutadania i explicar de manera clara els terminis, les formes de pagament i també les facilitats a l’abast de la ciutadania en l’àmbit tributari municipal. En aquesta mateixa línia de facilitar la informació al màxim, el calendari fiscal estrena enguany una imatge més clara, accessible i entenedora. A més, amplia el contingut amb informació sobre els beneficis fiscals vigents en els principals tributs municipals, amb els que es pretén assolir un sistema tributari més equitatiu i redistributiu. Aquestes millores en el calendari, amb la incorporació de nous continguts i textos més entenedors, s’emmarca dins el Pla Local d’Inclusió Social de Terrassa, que impulsa tot un seguit d’accions per a reduir els factors d’exclusió i vulnerabilitat social.

En aquest cas, l’objectiu és afavorir que totes les persones amb obligacions tributàries i amb dret a bonificacions accedeixin a la informació i l’entenguin, independentment del seu nivell d’estudis. Així, a més de les dates de pagament de cadascun dels tributs, el document detalla les bonificacions que en cada cas es contemplen per a famílies nombroses i monoparentals; per capacitat econòmica; de caràcter social, per atendre situacions personals o de col·lectius en desigualtat d’oportunitats, i també les de caire ambiental, amb les que s’incentiven i recompensen les bones pràctiques en la cura del medi ambient.

El calendari recorda també a la ciutadania que l’Ajuntament de Terrassa ofereix múltiples opcions per facilitar els pagaments de tributs sense necessitat d’haver de fer cues ni desplaçaments:

Per telèfon, trucant gratuïtament al 010 (o al 900 922 010 si es fa des de fora de Terrassa)

A través de la Seu Electrònica (https://seuelectronica.terrassa.cat/pagaments)

Domiciliant els tributs

Les persones que optin per aquesta darrera opció podran beneficiar-se de bonificacions fins al 2% si fan un pagament únic o, si ho prefereixen, podran fraccionar gratuïtament els pagaments en diferents terminis. També es manté la forma de pagament presencial a través de qualsevol de les Oficines d’Atenció Ciutadana (només amb targeta), o bé per finestreta i caixers automàtics del Banc de Sabadell. A banda de la tramesa de calendaris en paper, que arribaran a 100.000 llars, el calendari fiscal 2018 també es pot consultar a la seu electrònica municipal (https://seuelectronica.terrassa.cat/web/seu/calendari-fiscal-2018). La ciutadania pot també informar-se’n trucant gratuïtament al 010 i presencialment a totes les Oficines d’Atenció Ciutadana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa