MónTerrassa
L’Ajuntament presentarà una proposta per municipalitzar el menjador escolar

L’Ajuntament de Terrassa preveu presentar una proposta per municipalitzar el servei de menjador escolar abans que acabi aquest mandat. Es tracta d’una de les propostes que l’executiu local, format per les formacions Tot x Terrassa i ERC, van plantejar al 2019, poc després de configurar l’executiu local un cop celebrades les eleccions municipals. L’objectiu del consistori és presentar el plantejament als primers compassos de 2023 com a molt tard, un cop s’hagin analitzat totes les opcions possibles vinculades al servei de menjador que es presta en una trentena de centres escolars. Des del sindicat UGT, però, denuncien que el consistori va tard amb el seu plantejament i demanen accelerar els tràmits per complir amb el compromís polític.El consistori va prendre la determinació a partir d’un primer anàlisi del servei, apuntant que l’actual concessió del servei, assignada a l’empresa SERHS Food Educa, no “acaba de funcionar”, segons la regidora d’Educació, Teresa Ciurana. “Hem fet una nova licitació curta de dos anys prorrogables que millori substancialment el que tenim ara, i que ja es troba en pròrroga, tot mentre estudiem les possibilitats de municipalització i a l’espera de si arriba el decret de migdia de la Generalitat”, explica en declaracions a l’ACN. Al concurs s’hi han presentat nou empreses, de les quals n’han quedat set, amb l’objectiu que l’escollida pugui començar a treballar al setembre mateix. Això passa mentre ja s’ha fet un informe intern a través d’una comissió tècnica i política amb la participació de representants dels partits representats al consistori, on el resultat obtingut desaconsella a dia d’avui la municipalització del servei.

“Malgrat això, la nostra intenció és acabar el mandat amb una proposta sobre la municipalització del servei de menjador escolar”, manté la regidora. L’objectiu és que els menuts de la trentena de centres de la ciutat disposin de més d’un menú, amb productes de proximitat, part dels quals ecològics, i amb activitats de migdia, entre d’altres.

Crítica a la tardança

El sindicat UGT ha denunciat el retard en la presentació del projecte de municipalització. “La idea era que al 2021 es municipalitzés el servei, però al gener van veure que la municipalització no sortia a compte, i ens vam posar en contacte amb ells perquè no ens van dir res al respecte”, assenyala Noelia Rosales, responsable de menjadors escolars de FeSMC-UGT, en declaracions a l’ACN. La representant sindical assegura que tot i adreçar-se al consistori en reiterades ocasions, no va ser fins el passat mes de març que ls representants d’UGT es van poder reunir de nou amb el govern local. “Els vam mostrar el nostre disgust perquè al 2019 ens van dir que ho tirarien endavant, i ara diuen que el plec ja s’ha tancat”, afegeix Rosales, en referència a la nova concessió curta prevista mentre s’analitza la viabilitat de la municipalització, per la qual cosa demanen celeritat en la implantació del canvi.

El sindicat va plantejar una sèrie d’aportacions, entre les quals que no es contractessin empreses multiserveis i que s’apliqués el conveni de restauració social a tot el personal, entre d’altres. La regidora Ciurana manté que des de 2019 s’han mantingut contactes amb els representants del comitè d’empresa, i que segueixen els passos marcats en el seu projecte d’anàlisi del servei per valorar-ne la municipalització.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa