MónTerrassa
L’Ajuntament posa en prealerta el pla de nevades de Terrassa

Davant les previsions de neu del centre superior de coordinació i informació de l’estructura de protecció civil de Catalunya (CECAT) i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l’Ajuntament de Terrassa posa en prealerta el Pla Municipal per risc de nevades.

I és que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha emès un Avís de Situació Meteorològica de Perill per neu per demà dimecres. Es contempla una enfarinda generalitzada a tot el vessant central del país, de nord a sud. Entre les comarques amb risc hi ha el Vallès Occidental. La neu recorrerà Catalunya de dalt a baix i es preveu que arribi a Terrassa cap a migdia. Les precipitacions es poden allargar toda la tarda, el vespre i la nit. La cota de neu se situarà al voltant dels 400 metres, puntualment per sota. Localment les precipitacions seran en forma de neu granulada. Es poden superar els dos centímetres a la cota 500. El risc de nevada és de 2 en una escala de 6 (el que es considera perill moderal).

En cas de nevades importants, en les quals els carrers quedin coberts de neu i es faci perillosa la circulació tant de vehicles com de vianants, per tal que la vida de la ciutat segueixi amb normalitat, l’Ajuntament té previst un ordre de neteja dels vials més importants amb la finalitat de facilitar als seus habitants que puguin arribar als centres assistencials, mercats, transports ferroviaris, etc.

Un cop hagin estat netejades aquestes primeres vies, s’establirà un servei mínim de transport urbà, per tal de facilitar la mobilitat sense necessitat d’utilitzar els vehicles particulars, que pot resultar perillós en aquestes circumstàncies. Aquest servei s’anunciarà pels mitjans de comunicació locals.

El Servei de Gestió de l’Espai Públic distribueix, preventivament, uns contenidors de sal a determinats punts de la ciutat, per a què la ciutadania en faci ús en cas de glaçades. Per veure la localització d’aquests contenidors es pot consultar el Plànol d’ubicació contenidors de sal

Nou comentari

Comparteix