MónTerrassa
L’Ajuntament iniciarà les obres de vianalització de l’àmbit del Vapor Gran el 26 de juliol
  • CA

El proper dilluns 26 de juliol es posaran en marxa els treballs per vianalitzar l’àmbitdel Vapor Gran. Amb aquest projecte l’Ajuntament vol que aquest àmbit esdevingui un espai amb identitat pròpia i ben connectat amb el centre de la ciutat, de manera que la zona esdevingui més atractiva per al passeig i amb l’objectiu de revitalitzar i dinamitzar aquest espai.

Les actuacions plantejades no suposen la completa reurbanització de l’àmbit, sinó que contemplen intervencions puntuals per vianalitzar la zona que va del carrer de la Rutlla entre el carrer del Vall i Portal Nou i el carrer del Portal Nou del carrer de la Rutlla fins al carrer del Racó. En ambdós trams, es faran obres d’asfaltat per a convertir els vials en carrers de plataforma única, de manera que aquesta morfologia doni prioritat als vianants.


La tinenta d’alcalde de Serveis Territorials i Seguretat, Lluïsa Melgares, subratlla que «la plataforma única suposa molts avantatges d’accessibilitat i, alhora, genera unes condicions òptimes per al passeig. Amb l’execució d’aquest projecte fem un pas més en la Revolució verda que estem desenvolupant a la nostra ciutat i que vol doblar l’espai destinat a les persones que van a peu o en vehicles sostenibles, en detriment dels vehicles motoritzats». Amb aquesta actuació s’alliberarà visual i físicament el principal punt d’accés a l’àmbit, la gran cruïlla del carrer de Portal Nou amb el carrer Miquel Casas i el passeig del Vapor Gran, per tal de facilitar l’arribada, identificació i percepció d’aquest espai públic. D’altra banda, també s’ampliarà la xarxa de clavegueram del carrer del Portal Nou, en el tram que va des del carrer de La Rutlla fins al carrer de Miquel Casas.


L’actuació contempla una nova senyalització d’itineraris adaptats amb paviment podo-tàctil per garantir l’accessibilitat, i també la instal·lació de càmeres al carrer de la Rutlla, amb el carrer de Sant Genís, per tal de poder controlar l’accés a l’àrea de vianants del Vapor Gran. Per últim, cal destacar que el projecte inclou una millora de l’enllumenat públic de la zona.

Calendari
Els treballs començaran el 26 de juliol i la previsió és que les obres s’allarguin uns dos mesos, dividides en dues fases:
 Fase I, del 26 de juliol al 3 de setembre S’efectuaran les obres del carrer del Portal Nou fins al carrer de Miquel Casas, i també s’adequarà la plaça del carrer de la Rutlla.
 Fase II, del 6 al 30 de setembre

Es duran a terme les obres del tram del carrer del Portal Nou que va del carrer de Miquel Casas fins al carrer del Racó. En aquesta fase, està previst que les afectacions al trànsit rodat finalitzin el 15 de setembre.

Afectacions de trànsit
Durant el temps que durin les obres, hi haurà afectacions de trànsit que aniran variant segons la fase en què ens trobin els treballs. Aquests canvis es comunicaran prèviament pels canals oficials de l’Ajuntament, així com també mitjançant cartells físics que es col·locaran als vials afectats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa