MónTerrassa
L’Ajuntament, disposat a una bestreta per a treballadors de menjadors
  • CA
Menjador escolar
Menjador escolar | Cedida

!--akiadsense-->

Un dels efectes de la declaració de l’estat d’alarma ha estat la suspensió dels serveis de menjador als centres educatius. Davant d’aquesta situació l’empresa concessionària dels serveis de menjador i monitoratge a les escoles públiques de Terrassa SEHRSFOOD va presentar expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que afecten a tota la plantilla que treballa als centres de la nostra ciutat.

Per donar resposta a la situació creada amb aquesta suspensió el govern de l’estat va publicar el Decret Llei 7/2020 de 17 de març en el que s’estableix que les administracions han d’assumir el restabliment de les pèrdues econòmiques que la suspensió dels serveis provoquin a les empreses concessionàries de serveis. Per complementar el Decret Llei estatal, el Departament d’Educació de la Generalitat va publicar una Resolució del Conseller el dia 3 d’abril de 2020 on s’estableix que amb la finalitat de garantir que els treballadors afectats per ERTO, no suportin cap disminució en les seves retribucions durant el període de la suspensió, la Generalitat assumirà la despesa que suposa els complements salarials que les empreses hagin abonat als treballadors durant aquest període per mantenir el seu nivell retributiu. Per aplicar aquesta resolució les empreses han de compensar als treballadors amb la part del salari que deixaran de percebre amb l’ERTO.

L’Ajuntament de Terrassa s’ha posat en contacte amb l’empresa concessionària per constatar la seva voluntat d’abonar aquest complement salarial i aquesta ha confirmat que està disposades a fer la compensació, però que pot tenir dificultats de tresoreria per fer-ho efectiu i per això li caldrà obtenir crèdit d’entitats bancàries, amb la consegüent demora que això pot provocar. Per aquest motiu planteja a l’Ajuntament de Terrassa que faci una bestreta de les quantitats necessàries per poder fer efectiu el pagament sense demora. Tenint en compte les greus dificultats que aquests endarreriments poden provoquen en la situació els treballadors i treballadores que presten el servei en les escoles municipals, l’Ajuntament de Terrassa podrà facilitar aquesta bestreta tant bon punt SEHRSFOOD plantegi els termes concrets de la petició.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa