MónTerrassa
L’Ajuntament demana a les entitats ajuda per identificar infants vulnerables
  • CA

L’Ajuntament de Terrassa ha enviat aquest dijous una carta adreçada a entitats esportives i culturals de la ciutat, per tal de detectar possibles situacions de vulnerabilitat econòmica entre els infants i adolescents que participen en les activitats que ofereixen com a extraescolars. La carta s’ha enviat a 61 entitats esportives i 307 entitats culturals. Aquesta acció, fruit del treball transversal entre els Serveis Socials i els Serveis d’Esports i Cultura, forma part del nou Reglament municipal de prestacions socials de caràcter econòmic, aprovat inicialment pel Ple municipal del passat mes de març.

En aquesta línia, l’Ajuntament està treballant per afavorir la inclusió social d’infants i joves, per tal de fomentar la igualtat d’oportunitats a la ciutat. És per això que els Serveis Socials municipals estudiaran cada situació familiar, identificades prèviament per les entitats, i es valorarà una prestació econòmica per tal que infants i joves puguin continuar gaudint d’aquests espais, sense que els clubs i entitats es vegin perjudicats econòmicament. Segons s’estableix al reglament, les famílies hauran de complir uns requisits socials i econòmics per poder tenir dret a aquestes prestacions.

El Tinent d’Alcalde de Drets Socials, Noel Duque, posa en valor la tasca transversal que s’ha fet a l’Ajuntament per tal de poder donar resposta a aquestes necessitats socials: “La lluita contra l’exclusió social i la pobresa ha estat una de les línies estratègiques de l’Ajuntament, i és per això que les regidories de Cultura, Esports i Serveis Socials creiem que ningú ha de quedar-ne fora de cap activitat per motius econòmics. A més, aquestes prestacions serviran també per ajudar els clubs i entitats a seguir oferint els seus serveis i fer de Terrassa una ciutat millor”. Amb el nou reglament s’han concretat els requisits amb l’objectiu universalitzar aquestes ajudes, incorporant una nova mirada integral de la inclusió, que inclou la cultura i l’esport com a àmbits claus per afavorir la igualtat d’oportunitats de la infància.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa