MónTerrassa
L’Ajuntament de Terrassa lluita contra el mosquit tigre
  • CA
El mosquit tigre | Tarragona21

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa participa enguany en el projecte Mosquitoalert.com, una plataforma interactiva considerada de ciència ciutadana, és a dir, que es construeix sobre la base de la recollida de dades amb la col·laboració de la ciutadania i l’anàlisi i l’explotació d’aquestes dades per part de científics.

A través de les eines que ofereix aquest projecte, que inclou una aplicació per telèfons mòbils i una plataforma multimèdia, es recullen les observacions aportades per la ciutadania, ja sigui de mosquits o de llocs de cria. Els científics vinculats al projecte analitzen les imatges aportades mitjançant l’aplicació i identifiquen el tipus de mosquit. Aquestes fotografies, juntament amb els resultats de l’observació s’incorporen a mapes interactius que permeten determinar l’evolució de la implantació i vigilar la seva extensió.

Aquesta informació resulta determinant pels gestors de les polítiques públiques de salut i de medi ambient a l’hora de prendre les seves decisions, tant de lluita contra el mosquit com de prevenció de determinades malalties. Els esforços de vigilància tenen especial importància en el control de malalties com ara el zika, el dengue o el chikungunya, a més dels efectes directes de les picades de mosquits com el mosquit tigre. La plataforma és gestionada per institucions com CREAF, CEAB-CSIC i ICREA, i impulsada per l’Obra Social “la Caixa”. L’adhesió de l’Ajuntament a aquest projecte se centra en el foment de la participació de la ciutadania, que és el veritable motor de la plataforma.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa