MónTerrassa
L’Ajuntament cedirà espais esportius a l’aire lliure a clubs i gimnasos
  • CA

Els gimnasos i clubs esportius de la ciutat podran organitzar les seves activitats en espais esportius municipals a l’aire lliure, mentre durin les restriccions imposades per la Generalitat de Catalunya per frenar els contagis de Covid-19. Aquesta és una de les principals mesures que proposa l’Equip de Govern municipal per donar suport al sector local de petits i mitjans clubs i gimnasos esportius de la ciutat, per fer front a aquestes restriccions, en principi, anunciades fins el proper dia 17 de gener.

Aquesta cessió d’espais municipals a l’aire lliure, que estarà gestionada des del servei muni- cipal d’Esports i serà gratuïta, es proposa per a que aquests negocis de la ciutat puguin mantenir la seva activitat, seguint les indicacions marcades. En paral·lel, s’està treballant per ampliar aquesta proposta també a les escoles d’art de la ciutat, per a que puguin traslladar la seva activitat a l’aire lliure, de la mateixa manera que amb els clubs esportius o els gimnasos.

Per a l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, aquestes mesures «són una mostra més del compromís i l’esforç del Govern Municipal per donar suport a aquells sectors que més estan patint les restriccions per la crisi sanitària, ajudant en tot el que sigui a les nostres mans». Els clubs i gimnasos esportius, per a l’alcalde, «formen part del teixit social i econòmic de la ciutat, contribueixen al benestar de la ciutadania i de la seva qualitat de vida, raons prou importants per tindre’ls en compte i treballar per oferir vies per garantir la seva activitat». En aquest sentit, a més, des del Govern municipal també es preveuen ajudes econòmiques directes per a aquest i altres sectors afectats per la difícil situació que les restriccions estan comportant a la seva activitat. L’objectiu municipal és poder emprendre mesures de suport a tot el teixit empresarial de la ciutat, davant a difícil situació, per poder mantenir la seva activitat.

D’altra banda, també s’està estudiant una reducció, o fins i tot exempció, de la taxa de residus per aquests establiments de cara al 2021, així com d’altres bonificacions en taxes municipals. Aquesta és una més de les accions que està emprenent el Govern de la ciutat amb els sectors econòmics més afectats per les restriccions decretades per les diferents administracions per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19. Aquestes mesures comporten, en molts casos, una baixada de l’activitat que desen- volupen aquests sectors i, en conseqüència, una greu baixada d’ingressos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa