MónTerrassa
L’Ajuntament aportarà 2,1 milions d’euros per la construcció del Sala i Badrinas
  • CA
Comissió informativa Cicles de la Vida
Comissió informativa Cicles de la Vida | Aj. Terrassa

!--akiadsense-->

El ple municipal de Terrassa contemplarà una proposta de resolució urgent per la qual l’Ajuntament de Terrassa aportarà 2,1 milions d’euros per a la construcció de l’edifici de l’Institut-Escola Sala i Badrinas de Terrassa. La Comissió Informativa de Cicles de Vida ha debatut aquest dilluns aquesta aportació envoltada de polèmica entre els diversos grups municipals. El conveni de col·laboració amb Educació permetrà “desencallar” la situació en què es troba actualment l’escola, amb barracons. Les obres haurien de començar el 2021 amb una durada de quatre anys màxim.

La regidora d’Educació, Teresa Ciurana, ha defensat la necessitat que l’Ajuntament inverteixi els més de dos milions per construir l’edifici. “Terrassa creix, malgrat la baixa natalitat, als instituts no hi cap ni un alumne més. La necessitat de fer aquest Institut-Escola és evident. El govern local ha pensat molt amb la conveniència o no de fer aquest edifici i hem cregut que era la millor opció per desencallar la situació”, ha dit. Ha assegurat que no és l’únic municipi que ha apostat per una col·laboració mitxa en el pressupost de construcció. “Entenem que caldrà fer una remodelació de la secundària i l’esenyament postobligatori a Terrassa. I aquest nou equipament és important i bàsic per poder-la dur a terme”, ha sentenciat.

Mentre Junts per Terrassa ha votat a favor de portar la proposta al ple municipal, Ciutadans s’hi ha mostrat totalment contrari. El regidor David Aguinaga ha estat contudent en la seva oposició no només a una aportació que consideren “injustificable” sinó també perquè consideren que l’edifici no és necessari. “Realment cal construir un nou equipament? No hi ha altres alternatives? No es poden redistribuir els alumnes cap a l’escola Auró, per exemple? D’aquesta manera també asseguraríem la supervivència d’un centre”, ha exclamat. Ciutadans creu que “l’Ajuntament no ha d’assumir un cost tant elevat en una competència que no és seva. S’està creant un greuge comparatiu preocupant. No podem ser el banc o finançador del Departament, i menys en un moment en què les arques municipals estan patint”, ha sentenciat.

Per la seva banda, des del PSC s’han abstingut. El regidor Carles Lázaro tot i posar de relleu que “Sala i Badrinas té dret a un edifici com Déu mana, perquè deu anys en barracons és inassumible per una escola o comunitat educativa”, creu que l’Ajuntament ja ha aportat la cessió del terreny i no hauria d’assumir cap cost de construcció. “La Generalitat encara té un deute històric amb la ciutat, amb les escoles bressol municipals i amb l’alt índex de segregació. L’edifici és prioritari però el Consistori no pot pagar el 25% del seu cost quan hi ha altres necessitat pendents”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa