MónTerrassa
L’AFA Bisbat d’Egara reclama la pacificació del trànsit: La situació és insostenible
  • CA
El col·lage de fotografies que han fet des de l'AFA per reclamar mesures de pacificació
El col·lage de fotografies que han fet des de l’AFA per reclamar mesures de pacificació | AFA Bisbat d’Egara

!--akiadsense-->

L’Associació de Famílies d’Alumnes i la comunitat educativa de l’escola pública Bisbat d’Ègara de Terrassa han iniciat una campanya de recollida de signatures a la plataforma Change.org. El motiu és reclamar a l’Ajuntament de Terrassa la implantació de “mesures urgents i immediates per aconseguir la pacificació del trànsit als carrers Sant Marian i Viveret, entre Topete i Baldrich”. La iniciativa ve impulsada després de diverses reunions amb el govern en què es posava de manifest una “situació caòtica i perillosa”.

L’escola pública té tres línies, amb dos edificis a banda i banda del carrer Sant Marian. 700 alumnes, 500 famílies, quasi 2000 persones que hi accedeixen matí i tarda. “Cada dia patim les conseqüències de la inacció i del pas de vehicles pel carrer a l’hora d’entrada i sortida de l’escola i de les activitats extraescolars, amb l’enorme perill que comporta pels nostres fills i filles”, recalquen.

L’AFA exposa que fa dos anys que la semivianalització del tram de carrer de Baldrich a Topete va ser aprovada per l’Ajuntament però mai s’ha dut a terme. A més, també exposen que “amb la reorganització del centre i el nou projecte (que mai no arriba) de remodelació de la Plaça Nova (del qual no en sabem res), al setembre vam veure que el tram de Sant Marian havia canviat de sentit i esdevenia de baixada de Topete a Baldrich. Aquest fet, se suma a les necessitats d’escalar l’entrada i sortida dels alumnes en franges horàries derivades de la situació de Covid. A més, els alumnes de 5è i 6è entren per Viveret, per esponjar l’entrada a primària”.

En l’escrit que han fet públic, subratllen que “a Sant Marian, les famílies hem de transportar una tanca des de l’entrada de l’escola, a meitat de carrer, fins a la cruïlla amb Topete i tornar-la al lloc, essent impossible de deixar a la cantonada perquè impedeix o dificulta el pas a persones amb cadira de rodes, cotxets, caminadors o persones invidents. Moltes vegades la tanca o no es posa, amb el perill que comporta per a les famílies, o no es treu, amb les molèsties que això ocasiona a veïns i conductors. Moltes vegades la tanca ha desaparegut o ha quedat malmesa per algun vehicle que l’ha trepitjada“. Mentre que la situació a Viveret, tampoc és millor. “Es va aconseguir una franja d’aparcament temporal de “Petó i adéu” que ara està tallat per la tanca (afegim que es va denegar la petició de l’AFA que això es traslladés a Baldrich), molts vehicles passen la tanca per aparcar o arribar a Topete, ultrapassant amb escreix la limitació de 30 km/h i posant en risc la seguretat dels alumnes”

Les famílies diuen prou i aporten idees

Aquesta situació és del tot insostenible. Les famílies no podem responsabilitzar-nos més de la pacificació del trànsit en l’entorn de la nostra escola, posant els nostres cossos i la nostra integritat al davant d’un vehicle, enfrontant-nos-hi amb conductors, veïns i membres de la nostra pròpia comunitat educativa”, sentencien. Per això “exigim” a l’Ajuntament de Terrassa que “prengui mesures urgents i immediates que solucionin el problema d’una vegada i no esperar-nos un curs més o, encara pitjor, que un accident ens obligui a actuar”.

L’AFA fins i tot aporta idees i diàleg, per intentar que la solució sigui ràpida. “Una possibilitat és la instal·lació de semàfors, amb placa solar o sense, que adverteixin els conductors a les cruïlles de Topete amb Sant Marian i de Baldrich amb Viveret, juntament amb la placa corresponent i una franja horària de 8:30 a 18:30, per cobrir matiners i extraescolars. D’altres, que poden sumar-se a l’anterior, serien la col·locació d’una pilona mòbil a Sant Marian amb Topete i la instal·lació de limitadors horitzontals de la velocitat metres abans d’arribar als passos de vianants”, manifesten.

Per ara, han fet un pas més i han passat a l’acció. De moment, amb la recollida de mig miler de signatures que esperen ben aviat aconseguir i fer així més pressió. I sembla que ha fet efecte perquè han anunciat que aquest divendres tindran una reunió de caràcter “urgent” amb la tinenta d’alcalde Lluïsa Melgares.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa