MónTerrassa
L’activista veïnal Pablo Gómez rep la Medalla d’Honor de Terrassa
  • CA

Aquest dimarts, la ciutat ha reconegut la gran tasca realitzada per Pablo Gómez lliurant-li la Medalla d’Honor de Terrassa. Pablo Gómez Ramírez va néixer a Santa Cruz de Mudela al 1935 i va arribar a Terrassa als 13 anys d’edat. El seu reconeixement arriba després de dedicar 70 anys a treballar amb i per les persones, en especial, del barri de les Arenes. L’any 1966 va ser un dels fundadors del club de futbol del barri i al 1963 va ser l’ànima i promotor de la festa major del barri. L’any 1970 va entrar a la Junta d’Associació de Veïns de Les Arenes on hi va estar prop de 22 anys i va impulsar una escola per adults a el barri. Va ser el creador d’una Mútua de Previsió Social que actualment s’anomena Mutualitat de les Arenes, i sempre ha format part activa de la lluita veïnal per tal de millorar la vida dels seus conveïns.

Lliurament de la Medalla d’Honor de Terrassa a Pablo Gómez | Arnau Alcalà

L’entrega s’ha realitzat al prosceni del Teatre Principal on el públic, format de representants d’entitats, familiars i amics han ocupat la platea. Després d’unes paraules del tinent d’alcalde Isaac Albert, Sebastià Miralda, president de l’ONG Associació Amics d’en Ferran, ha procedit a llegir la glosa de Pablo Gómez, recordant les efemèrides del homenatjat com per exemple l’ajuda que va exercir durant les riuades tràgiques del 1962.

L’alcalde Jordi Ballart ha estat el responsable de col·locar la medalla a Pablo Gómez, qui s’ha mostrat eufòric i emocionat abans de irigir unes paraules als assistents. Amb el seu discurs, Pablo Gómez ha tingut paraules pels que ja no hi són, en especial als que van perdre la vida a les tràgiques riuades del 62, però també per reclamar millores al barri que ha viscut tota la vida. Les paraules de l’alcalde Jordi Ballart han conclòs l’acte. Ballart ha lamentat no poder haver realitzat aquesta entrega al saló de plens de l’Ajuntament tot i que ha remarcat que ja es veu el final del túnel en aquesta situació sanitària. L’alcalde ha ressaltat la importància per la ciutat de persones com en Pablo Gómez Ramírez, disposades a tot per la millora del teixit urbà, associatiu, cultural i social de la ciutat de Terrassa.

Lliurament de la Medalla d’Honor de Terrassa a Pablo Gómez | Arnau Alcalà
Lliurament de la Medalla d’Honor de Terrassa a Pablo Gómez | Arnau Alcalà
Lliurament de la Medalla d’Honor de Terrassa a Pablo Gómez | Arnau Alcalà

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa