MónTerrassa
La trista buidor de la bassa del Passeig Comte d’Ègara de Terrassa
  • CA

Les tanques ja formen part del paisatge habitual al voltant de la bassa del passeig Comte d’Ègara de Terrassa. Sense aigua, es tracta d’un lloc que podria ser perillós per la canalla, que juga ben a prop, al parc infantil del costat. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es va decidir que el millor que es podia fer era protegir-la. La situació de la bassa, sempre buida, és un dels maldecaps que s’arrosseguen des de fa temps.

Des de l’agrupació municipal de Junts per Terrassa es va preguntar, recentment, al regidor de Parcs i Jardins, Raúl Ibañez, quin control es feia del seu estat i si hi havia alguna previsió de neteja. L’edil va manifestar que el problema de la bassa és que “no disposa de depuradora” i això fa que sigui “difícil de mantenir en òptimes condicions visuals”. Aquest problema s’agreuja a l’estiu, que “en fer calor, en una sola setmana hi proliferen les algues”. I aquest no és l’únic problema que té l’espai. I és que “els sistemes de filtració i accionament estan en un habitacle confinat, cosa que en dificulta, sinó impedeix, el seu correcte manteniment”. Així que el problema és doble.

No és que no si vulgui posar remei, el culpable és molt vell i conegut: la falta de finançament. Des de l’Ajuntament disposen d’un projecte, redactat per la Diputació de Barcelona, en què s’aposta per la seva “naturalització”. Fins ara però, no s’han trobat subvencions o ajuts per poder-lo tirar endavant. Per la qual cosa, la bassa resta a l’espera i buida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa