MónTerrassa
La reforma horària proposa que les escoles acabin a les 4 de la tarda

La reforma horària proposarà un horari escolar de 8.00 a 16.00 hores, amb un temps per menjar compactat entre les 12.00 i les 14.00 a partir del curs 2018-2019, segons recull la Proposició de Llei de reforma horària, a la qual ha tingut accés Europa Press.

En espera de ser aprovat pels grups parlamentaris i debatut, el text recomana que les activitats extraescolars abracin entre les 16.00 i les 19.00 hores, mentre que les universitats concentrarien l’horari lectiu entre les 8.00 i les 19.00, en lloc d’acabar a les 21.00.

L’impulsor de la reforma i diputat al Parlament Fabian Mohedano ha explicat que la iniciativa –que té l’objectiu d’avançar les hores dels menjars i de somni per millorar la salut, la productivitat laboral i la sostenibilitat– es realitzarà amb una coordinació en tots els àmbits de la vida quotidiana, i promovent les jornades compactades –amb períodes curts per menjar cap a les 13.00– per davant de les intensives –que endarrereixen el dinar–.

Està previst que la iniciativa es posi en marxa al començament del curs escolar que començarà el setembre de 2018, després d’un període de transició en el qual els poders públics competents faran un “seguiment de l’aplicació”, ha destacat en declaracions a Europa Press.

Així, preveuen que es coordini racionalment la sortida de les escoles amb una jornada laboral flexible, així com els horaris del ‘prime time’ televisiu –entre les 20.00 i les 23.00–, per garantir per exemple que els pares puguin recollir als fills a la sortida i que l’hora punta televisiva coincideixi amb l’hora a la qual sopin la majoria de persones.

Les administracions públiques catalanes “han d’adoptar mesures que incentivin, fomentin i promoguin” la reforma, com recull la proposta de llei, davant del fet que Catalunya no té competències per obligar el seu compliment, però sí per fer polítiques que animin a adoptar-la i fomentin un canvi d’hàbits amb una acció educativa, ha afegit Mohedano.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa