MónTerrassa
La nova vida dels tres porcs vietnamites abandonats a Terrassa
  • CA

A principis del mes de gener d’aquest any, Món Terrassa es feia ressò que la regidoria de Benestar Animal havia rescatat tres porcs vietnamites que havien estat abandonats a la zona de l’Hospital de Terrassa. La llei recomana en aquests casos que a aquest tipus d’animals se’ls practiqui l’eutanàsia. Tanmateix, des de l’Ajuntament es va optar per una altra solució. Es va decidir contactat amb una empresa especialitzada que va rescatar la família i la va traslladar a un santuari d’animals. Un cop allà se’ls va xipar i vacunar.

Doncs bé, mig any després, el regidor Noel Duque ha volgut actualitzar la situació dels tres porcs. A través de les xarxes socials ha mostrat diverses fotografies dels animals a la seva nova residència, Refugi El Cau del Bosc, a Sant Salvador de Guardiola. Aquesta entitat sense ànim de lucre, es va constituir el 2020 com a centre de recuperació i santuari per animals que havien estat abandonats i maltractats. És un espai de més de 15 mil metres quadrats, en plena muntanya, amb bosc i prat, i on s’hi poden trobar tot tipus de bestioles: cavalls, cabres, porcs, conills, gallines, gats, gossos, tortuges, rossegadors o fins i tot una guineu. El lloc ofereix l’oportunitat d’adoptar però també d’apadrinar un animal, i ajudar així al mateniment de l’espai.

Els porquets de Terrassa ja tenen nom: Peggy, Jeremy y Nat, i a les imatges se’ls pot veure gaudint de la seva nova llar. No són els únics animals de la seva espècie, amb ells hi viuen almenys quatre porcs vietnamites més. “No és que els animalistes estiguin bojos, no és qüestió de prioritzar entre animals i persones. És qüestió de reparar el mal que fa l’abandonament i el poc cor a molts éssers vius”, ha sentenciat Duque.

Els tres porcs recuperats de Terrassa | Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa