MónTerrassa
La municipalització de l’aigua surt al carrer
  • CA
Representants d’entitats, sindicats i partits polítics a favor de la gestió directe de l’aigua | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

El proper diumenge dia 19 de març, a les dotze del migdia, des de l’Estació del Nord a Terrassa, la ciutadania està convocada a una manifestació Per una gestió pública i democràtica de l’aigua. L’acte compta ja amb el suport de 66 entitats i partits -tant d’àmbit local com nacional- que participaran en una concentració que transcorrerà des de l’estació fins a l’Ajuntament, amb parada a la seu de Mina per llegir el manifest i al Raval, on es tornarà a llegir el document.

“Terrassa és una de les primeres batalles importants per aconseguir la municipalització de l’aigua”, ha manifestat Pau Ortinez, representant d’Aigua és Vida, en la roda de premsa que entitats, partits i sindicats partidaris de la gestió directa de l’aigua han organitzat aquest dimarts, dia 7 de març. Ortinez ha subratllat que s’espera que el cas de Terrassa creï una “onada d’adhesió” d’altres ciutats del país per tal que s’aposti per “deixar que l’aigua sigui una mercaderia i passi a ser un bé públic”. Una gestió que ja alerten que ha de comptar “amb la participació i el control de la ciutadania, amb un model d’eficiència i de sostenibilitat”.

Al costat d’Aigua és Vida, representants també de la Taula de l’Aigua de Terrassa, membres del sindicat CCOO i CGT, així com el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Terrassa, Ramon Clariana, portaveus dels grups municipals de TeC, ERC-MES, CUP, i el tinent d’alcalde Marc Armengol. Tots ells han exposat els motius pels quals Terrassa ha de defensar “la gestió pública davant la campanya de xantatge i pressió que ha realitzat l’empresa concessionària“, ha subratllat Paco Zaurin (Taula de l’Aigua), perquè “no es tracta només d’un simple canvi de titularitat sinó de garantir l’accés a l’aigua a tota la ciutadania, amb una gestió econòmicament sostenible i amb voluntat de servei social”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ganxet a març 07, 2017 | 17:56
    Ganxet març 07, 2017 | 17:56
    Allí estarem! Per què lo riu és vida, l^aigua és vida... i la vida cal cuidar-la entre tots! Tips d^empreses que tenen la paella pel mànec per canviar-nos els preus dels rebuts, decidir quan ens tallen el subministrament, fer campanyes publicitàries enganyoses amb els nostres diners dels serveis bàsics, etc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa