MónTerrassa
La Generalitat inicia les obres al Vapor Ros i anuncia que alguns contractes no es renovaran

El passat dijous 3 de juny, representants de la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat es van reunir amb les veïnes i veïns i amb la Plataforma en Defensa del Vapor Ros per comunicar-los-hi que el 18 de juny iniciarien les obres per canviar les cobertes d’amiantde tot el recinte. La intervenció s’allargaria 3 mesos, segons l’administració catalana, temps durant el qual les usuàries de l’espai hauran de desallotjar el recinte per la perillositat d’aquest material. La Generalitat també va anunciar que es començaran a revisar els contractes de lloguer de cada veïna i veí de forma individualitzada, i que els contractes irregulars o que no es posin al dia dels pagaments pendents podrien ser extingits i no renovats. D’aquesta manera molts d’ells, amb contractes signats amb l’antic propietari anys enrere, haurien d’abandonar els seus locals sota amenaça de ser desallotjats. La Plataforma En Defensa del Vapor Ros va deixar clar que, tot i que es posiciona a favor de les obres de rehabilitació, “no permetrà que cap veí més hagi de marxar del Vapor”. Per això fa una crida a totes les associacions veïnals de Terrassa, entitats socials i culturals i ciutadania a donar suport a les seves demandes:

  • NINGÚ AL CARRER! Les veïnes del Vapor Ros s’hi queden!
  • CAP ENDERROC! El patrimoni industrial del Vapor Ros es conserva!
  • CAP PRIVATITZACIÓ! El Vapor Ros és i serà un espai públic, cultural i per la ciutadania!
    La Plataforma convocarà una reunió pròximament amb veïnes i experts en matèria legal i urbanística per a assessorar-se i decidir les pròximes accions. També preveu una reunió amb l’Ajuntament per exigir l’empara de les veïnes, a les quals sempre s’ha promès la garantia de la seva continuïtat al Vapor. La Plataforma no descarta la convocatòria de pròximes mobilitzacions i per això fa una crida als seus suports a estar atentes a l’actualitat de les seves xarxes socials:

La Plataforma en Defensa del Vapor Ros va ser fundada el 2018. Té com a principis la defensa del patrimoni industrial del Vapor, la defensa de les veïnes i de les activitats existents, la rehabilitació i obertura del recinte com un espai i equipament públic per a tota la ciutadania, i la posada en marxa d’un procés de participació pública per a decidir els usos futurs d’aquest espai emblemàtic amb el màxim consens i transparència. Explica que udrant la reunió amb la Generalitat es va aconseguir endarrerir la data d’inici de les obres fins el primer de juliol,
Els veïns i veïnes es van mostrar ndignades per rebre la comunicació amb tan només 15 dies d’antelació. “Algunes d’elles hauran de buscar un habitatge alternatiu i els negocis es veuran obligats a tancar i faltar als seus compromisos amb treballadors i clients. Per això també es
van exigir habitatges i espais alternatius mentre durin les obres, així com compensacions econòmiques pels negocis. En alguns dels locals, les obres obligaran a buidar absolutament tot el mobiliari”.

Les obres consistiran en la reparació de les cobertes i la substitució de tot l’amiant, així com el desmantellament d’un dipòsit d’aigua malmès. La Generalitat decretarà l’estat d’emergència en tot el recinte amb els objectius d’accelerar l’inici de les obres, assegurar l’estructura dels edificis i a causa de la perillositat de l’amiant. La intervenció respon a un Requeriment de Disciplina Urbanística presentat per l’Ajuntament fa dos mesos. Aquest tipus de requeriment s’impulsa quan la propietat no manté les edificacions en condicions de seguretat.

Correu: [email protected]

● Instagram: @PDVaporRos
● Facebook: @PDVRTerrassa
● Twitter: @PDVaporRos

Nou comentari

Comparteix