Flores, Ristol i Talló, en l’acte de presentació de la Tardor de Caça i Bolets | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Un any més, amb l’arribada del novembre és el moment de la Tardor de Caça i Bolets a Terrassa, amb la qual es pretén acostar als ciutadans i els visitants el món dels bolets i la gastronomia típica de la tardor. Organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració del Gremi Professional d’Hostaleria de Terrassa i Comarca i l’Eix Comercial de Sant Pere, la campanya es desenvoluparà del 4 al 27 de novembre.

Tal com ha assenyalat el president del Gremi Professional d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Lluís Ristol, enguany es compta amb la participació d’un total de 25 restaurants, i haurà menús “accessibles per a tothom, amb preus que aniran dels 9 euros fins als 40 euros“. A més, Ristol ha destacat “la gran varietat de productes i plats que hi haurà en aquesta edició, que juntament amb la qualitat i l’esforç dels restaurants” han de fer de la campanya tot un èxit.

Per la seva banda, el regidor de Cultura Jordi Flores ha subratllat que és un “projecte més transversal que mai, amb la participació del gremi d’hostaleria, els hotels de la ciutat, l’associació de comerciants de Sant Pere i l’oficina de turisme de Terrassa”. Tot plegat, diu, fa de la fira “un estímul econòmic i de promoció de la ciutat, gràcies a l’aposta per uns productes de proximitat, menús amb bona elaboració i de km0 i una gran implicació dels mercats de la ciutat”.

Les jornades gastronòmiques agrupen totes les activitats relacionades amb la caça i els bolets:

  • La Fira del bolet (5 de novembre)
  • Les Jornades Gastronòmiques de la Caça i els Bolets
  • La “Cistella de tardor i la campanya de promoció del Trinxat de Terrassa Gastronòmica als mercats municipals”
  • El programa de rutes turístiques
  • Excursions i rutes pel Parc Natural de Sant Llorenç
  • Paquets turístics d’allotjament entre altres activitats

Programa complet de la Tardor de Caça i Bolets

Fira del Bolet

La XI Fira del Bolet es celebrarà el dia 5 de novembre a la plaça del Triomf, al barri de Sant Pere. La fira es realitzarà de les nou del matí fins a les vuit del vespre. Tornarà a ser l’acte més esperat de la campanya, i com ha explicat Jaume Talló, president de l’associació Eix Comercial de Sant Pere, l’objectiu és “potenciar l’entorn comercial. Estem satisfets amb la trajectòria de la fira i esperem que enguany torni a tenir molta afluència de persones”.

Durant tota la jornada del dissabte es podrà trobar un gran varietat de parades de bolets frescos, secs en conserva, així com altres productes on els bolets intervenen com a ingredient destacat. També articles per anar a buscar bolets, cuinar-los,….. Talló ha destacat que hi haurà una Aula micològica amb una gran exposició de bolets comestibles, tòxics….. i que es podrà gaudir de l’assessorament i les explicacions del micòleg i biòleg Daniel Siscart. També els més menuts tindran el seu espai. I com cada any també hi haurà una zona de restauració on conviuran les degustacions de tapes de bolets, a primera hora de la tarda un cafè concert, i a les 18 hores un tast de vins amb maridatge de bolets.

Alumnes de l’escola d’Hostaleria de l’IES Cavall Bernat en l’acte de presentació de la fira | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa