MónTerrassa
Joves migrants de Terrassa viuen confinats en una fàbrica abandonada
  • CA

Naus abandonades o cases ocupades. Joves migrants que en fer els 18 anys es van quedar al carrer, ara segueixen el confinament allà on poden davant de la crisi del coronavirus. Aquesta és la situació que ha denunciat Terrassa sense Murs d’un grup de joves que viu en una fàbrica abandonada a Terrassa, i que es troben en una situació de vulnerabilitat extrema després que s’hagi decretat el confinament.

L’entitat alerta que amb el Drecret d’Alarma aquestes persones han vist reduïda a la mínima expressió l’opció d’obtenir menjar, dutxar-se o recollint deixalles i ferralla per poder tirar endavant. És més, denuncien que la Policia Municipal els està multant per sortir al carrer sense justificació. TV3 ha parlat amb ells i han explicat com estan vivint aquests dies i què és el que necessiten.

Oferiment per anar a L’Andana

D’altra banda, des de Terrassa Sense Murs lamenten que des d’aquest dimecres les fonts públiques de Terrassa s’han tancat i ja no ragen aigua. “Què se suposa que han de beure les persones que no tenen aigua corrent a casa?”, exclamen.

Des de Serveis Socials, el regidor Noel Duque, ha respost que “la setmana passada es va trucar a una quarantena de les persones que hem identificat en situacions similars per explicar-los que disposen d’un alberg”. Es tracta del nou equipament a l’escola França que s’ha adaptat per donar acollida a les persones sense llar després que L’Andana hagi vist com l’ocupació arribava al límit. Duque afirma que “alguns van decidir venir, d’altres no”, i subratlla que per aquells que han decidit “ocupar, hem establert ajudes per al menjar”.

Igualment, des de Serveis Socials afirmen que es tornaran a posar en contacte amb tots els joves i que l’edifici Glòries continua en funcionament per qualsevol demanda o necessitat. Sobre el tancament de fonts, afirmen que estan estudiant alternatives però recorden que si se’ls va oferir ser acollits a L’Andana és perquè “ens és difícil faciitar les condicions en què viuen i volíem garantir-los menjar, sostre i atenció durant el confinament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa