MónTerrassa
Els joves migrants que vivien en una fàbrica abandonada de Terrassa, reallotjats
  • CA

Aquest dimarts, 15 de desembre, els joves migrants que vivien en una fàbrica abandonada a Sant Pere Nord van poder passar ja la nit en un pis de protecció oficial cedit per l’Ajuntament de Terrassa. Així ho ha anunciat l’entitat Terrassa Sense Murs, que ha estat treballant amb ells des de la tardor del 2019, i ho han confirmat fonts municipals a Món Terrassa. En total, es tracta de 16 persones que han pogut ser reallotjades.

La piulada de Terrassa Sense Murs

!--akiadsense-->

Des de l’entitat han celebrat que per fi hi hagi “una mica de llum al final del camí”. I s’hagi complert el compromís que des de Serveis Socials es va donar la setmana passada quan una comitiva es va presentar a la fàbrica per explicar-los que haurien d’abandonar el lloc on es trobaven però que serien reubicats. Després de la polèmica per la detenció de quatre d’ells, que es trobaven en situació irregular, per la policia nacional espanyola en una batuda, sembla que els joves tindran ara l’oportunitat d’intentar començar de zero.

Des de Terrassa Sense Murs es recorda que ara la pròxima lluita és aconseguir “pa, treball i papers i a seguir lluitant per aconseguir uns futurs dignes per aquests i molts altres joves”. A més, subratllen que “hi ha molts altres joves sense referents familiars vivint al carrer o en infrahabitatges. Hi ha moltes famílies en situació de vulnerabilitat extrema, seguim vivint en una ciutat segregada i amb racisme estructural arrelat”, i per això consideren que per ara només s’ha aconseguit “un petit gra de sorra”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa