MónTerrassa
Josep Rull, pregoner de la commemoració dels fets de 1713 a Terrassa
  • CA

El exconseller Josep Rull serà el pregoner de la commemoració dels fets de 1713 a Terrassa. La vila de Terrassa va patir el setge i la destrucció a mans de l’exèrcit de Felip V. Avui s’ha presentat al Racó de Sant Galderic de Terrassa la 11a edició de la commemoració dels fets del 3, 4 i 5 de setembre de 1713, que tindrà lloc el proper diumenge dia 5. Ha anat a càrrec de Manel Martí, Carles Llongueras i Artur Moncal, en representació de la Comissió 4 de setembre.

Martí ha exposat que en aquesta edició, com ja va passar a la del 2020, la Marxa de Torxes que commemora aquests fets històrics, s’ha hagut de repensar per tal d’adaptar-se a la situació sanitària i a les normatives imposades per temes COVID. 

Així, a l’acte commemoratiu que tindrà lloc el diumenge 5 de setembre a les 7 de la tarda, a la Plaça Vella, comptarà a amb la lectura del manifest, el pregó, a càrrec d’en Josep Rull, i diverses actuacions de grups de cultura popular.

Artur Moncal i Carles Llongueras han presentat aquests grups, que faran un tast de cultura popular en aquest acte:  el Ball de Serrallonga, el Drac Baluk Astharot, els Bastoners de l’Antic Poble de Sant Pere, Grallers i Tabalers, i els Cantaires del Raval.

Donades les normes de seguretat dictades per les autoritats sanitàries i protecció civil, l’aforament serà limitat, amb l’espai delimitat, control d’accessos i respectant les normes pel que fa a distància, higiene de mans i mascareta.

L’any 2011, un grup d’entitats, organitzacions i ciutadans i ciutadanes de Terrassa es constitueixen en comissió per tal d’organitzar tot un seguit d’actes i activitats per commemorar els fets ocorreguts a Terrassa els dies 3, 4 i 5 de setembre de 1713, quan la vila de Terrassa va patir el saqueig i l’ocupació a mans de les tropes borbòniques, i d’aquesta manera retre homenatge als qui varen lluitar per defensar la vila de Terrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa