MónTerrassa
VÍDEO | L’Spinning Day omple la plaça Vella de Terrassa de solidaritat
  • CA

Bicis i més bicis, i calor. La plaça Vella de Terrassa ha acollit la tarda de dissabte una nova edició de l’Spìnning Day i les activitats solidàries de Rodem per Sanfilippo. Enguany, s’arriba a la desena edició on l’esport i la solidaritat tornen a ser-ne les protagonismes, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa i el Gimnàs Squash 4.

La jornada té com a objectiu recaptar fons per a la investigació i cura de la síndrome degenerativa infantil de Sanfilippo. Els infants afectats neixen aparentment normals fins als 2-5 anys d’edat.

La manca d’una enzima (proteïna) en el seu organisme fa que el seu cos no degradi cadenes llargues de molècules de sucre, acumulant-les en els lisosomes. Aquestes substàncies s’acumulen en el seu cervell, tornant-se tòxiques i fent malbé paulatinament totes las cèl·lules fins a matar-les. Això provoca, entre altres múltiples efectes, un sever deteriorament motriu i mental, provocant una mort prematura, entre els 15 i els 20 anys d’edat. Es calcula que la síndrome de Sanfilippo serà diagnosticada en un de cada 70.000 naixements.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa