MónTerrassa
Jornada de portes obertes i solidària al Ferrocarril de Vallparadís
  • CA

El Ferrocarril de Vallparadís de Terrassa es prepara per viure una nova jornada de portes obertes, i amb component solidari, aquest cap de setmana. El Club Ferroviari de Terrassa organitza aquest diumenge, 28 de novembre, la “Jornada de la VIA 0”, en la qual vol animar a la ciutadania a ajudar-los a recaptar fons per a una entitat benèfica de la nostra ciutat. En concret, aquest any, la junta ha decidit que la beneficiària sigui AIDE (Associació d’Intervenció en Drogodependències d’Ègara). Aquesta entitat va entrar en funcionament a Terrassa l’any 1995 i des d’aleshores desenvolupa projectes i programes dins del camps de les drogodependències. Les intervencions que realitza s’emmarquen en l’àmbit preventiu i de sensibilització, de reducció de danys, reducció de riscos i integració sociolaboral.

D’aquesta manera, tots aquells que puguin al Ferrocarril, ubicat al circuit ubicat a sota el pont de Mútua Terrassa, des de les 10 del matí i fins a la una del migdia, estaran col·laborant a fer-ho possible. L’entitat assegura que tots els diners recollits aniran a parar, de manera íntegra, a AIDE. Per aquells que diumenge no puguin acostar-se a la jornada però vulguin col·laborar-hi igualment, poden fer-ho via transferència al compte de Banc Sabadell: IBAN ES67 0081 0062 8800 0203 2111. La data límit és el pròxim dimarts 30 de novembre.

La jornada solidària coincideix amb una jornada de portes obertes, dins de la celebració del Dia del Modelisme Ferroviari, que té lloc a tot Europa. El Ferrocarril de Vallparadís va inaugurar-se oficialment el 29 de juny de 1996 (si bé un any abans havia estat “preinaugurat” el circuit). Es tracta d’un recorregut de 340 metres a l’aire lliure i a gran escala. Té diferents vies de l’estació, disposa d’onze canvis i d’un pont giratori, a més d’un dipòsit per a les locomotores i unes cotxeres que fan de taller. Com a curiositat, també s’hi pot veure una palanca de canvis d’agulla real, que prové de la Zona Franca de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa