MónTerrassa
La Jornada de Malalties Infeccioses aborda els bacteris multiresistents
  • CA
La Jornada de Malalties Infeccioses del aborda els bacteris multiresistents | Mútua de Terrassa

!--akiadsense-->

En l’actual context on la resistència dels bacteris als antibiòtics constitueix un problema greu de salut pública, diversos hospitals del Vallès s’han unit amb el propòsit de crear una plataforma de formació continuada, promoció d’estudis epidemiològics i d’intervenció, la qual s’estrenarà el proper dijous, 28 de juny amb la I Jornada de Malalties Infeccioses al Vallès.

Organitzada per la Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT), se celebrarà sota el títol “Infeccions per BGN multiresistents al Vallès. Estratègiques terapèutiques” i tindrà lloc a partir de les 15h. a l’edifici docent de MútuaTerrassa.

La situació epidemiològica actual és preocupant deguda a la manca d’opcions terapèutiques per tractar els bacteris resistents i si no s’actua per revertir aquesta situació la previsió és que al 2050 es produiran més morts per infeccions no tractables que per càncer. A més, els bacteris Gram negatius concentren la major part dels mecanismes de resistència i s’han convertit en un repte terapèutic. Darrerament han aparegut nous fàrmacs i se n’han recuperat d’antics que donen esperança en aquest escenari.

Amb el propòsit d’analitzar en profunditat aquest context, la jornada tractarà aspectes relacionats amb l’epidemiologia, el diagnòstic, les estratègies terapèutiques i el tractament de les infeccions causades per bacteris multiresistents. La introducció anirà a càrrec de la doctora Rosa Asbert, directora mèdica de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa i la doctora Esther Calbo, adjunta al servei de Medicina Interna i coordinadora de la Unitat de Malalties Infeccioses de l’HUMT.

A continuació es duran a terme quatre conferències amb ponents de reconegut prestigi i finalment s’exposaran dos casos clínics (un de l’HUMT i un altre del CST). Una de les ponències anirà a càrrec del doctor Xavier Garau, consultor sènior de l’Àmbit de Servei Assistencial de MútuaTerrassa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa