MónTerrassa
Jornada al voltant de l’assetjament escolar i com erradicar-lo a Terrassa
  • CA

Terrassa vol erradicar el bullying o assetjament escolar a les escoles i per fer-ho cal primer conscienciar a la ciutadania i donar eines a la comunitat educativa per poder combatre’l. Amb aquest objectiu, el pròxim divendres 10 de setembre, la Policia Municipal de Terrassa, amb la col·laboració del servei d’Educació de l’Ajuntament de Terrassa, organitzen una jornada de sensibilització contra aquesta xacra. La jornada tindrà lloc al Cinema Catalunya de Terrassa, al carrer Sant Pere, 9, al llarg del matí.

L’acte, amb el qual es vol oferir una visió integral sobre l’assetjament escolar i les seves conseqüències, comptarà amb la participació de Cristina Gutiérrez Leston, educadora emocional i directora de La Granja Ability Training Center, que parlarà als assistents sobre la importància de les competències emocionals; la doctora en Sociologia i membre de la Community of Research on Excellence for All (CREA), Lena de Botton, que parlarà sobre el model dialògic de prevenció i resolució de conflictes, el qual involucra a tota la comunitat mitjançant el diàleg per tal de solucionar els conflictes abans que apareguin.

El seminari també comptarà amb la presència de Rub Ribas, Directora General d’Atenció a l’Alumnat del Departament d’Educació de la Generalitat, que exposar el Pla “Les escoles lliures de violència”, impulsat per la Generalitat el passat mes de març. La jornada clourà amb el testimoni de l’Ester Albert, que parlarà de l’experiència personal del seu fill Alan, víctima d’assetjament, i amb una taula rodona posterior on poder resoldre dubtes i compartir opinions entre tots els assistents.

Policia Municipal i pla integral

El seminari comptarà amb la intevenció d’agents de la Unitat de Relacions i Mediació amb la Comunitat de la Policia Municipal de Terrassa informaran sobre el servei de prevenció contra el Bullying que ofereix el cos policial. I és que en el darrer trimestre escolar es va iniciar un programa d’acompanyament integral a l’alumnat per lluitar contra l’assetjament escolar, en el qual es proposen solucions específiques i adaptades als centres educatius i una formació per a famílies que veuen com els seus fills són víctimes del bullyng a través de les xarxes socials.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa